Balıkesir Edremit Belediyesi’nden Zelzele Bölgesine Bindi

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve belde illeri bile etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremin arkası sıra Balıkesir Edremit Belediyesi, yer sarsıntısı bölgesine müstacel arkalama kampanyası başlattı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde sabahleyin saat 04.17’dahi meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından Edremit Belediye Reisi Selman Hasan Arslan, Şehremaneti Meclis üyeleri, kaynak başkanları ve sivil dernek temsilcilerinin katılımıyla yer sarsıntısı bölgesine yardım amacıyla alışılmamış toplanıldı. Toplantıda yer sarsıntısı bölgesinin ihtiyaçları doğrultusunda ihtiyaç listeleri ve yardım toplama merkezleri belirlendi.

Başkan Selman Hasan Arslan konuya ait, şu açıklamayı yaptı:

“Belediyemiz Divan üyeleri ve ilçemiz bölüm başkanları ile hareket cihetiyle alışılmadık kendisine benzeri araya geldik. İlçemizde bile duygun vatandaşlarımızın özellikle kıyamet bölgesine aksettirmek kanalıyla yardımda gezmek için hazır olduğunun farkındayız. Toplantıda aldığımız değişmeyen mucibince oluşturduğumuz komitemizin öncülüğünde belirlenen ihtiyaç malzemelerini cem noktalarına ulaştırabilirler. Hep birlikte yaraları eksiltmek için kenetlendik. Ister Edremitliler olarak gerekse şehremaneti adına yardım ve bindi üzere parçalanmamış imkanlarımızı seferber ediyoruz.

Belediyemizle kontrol kurtarma konularında iş birliği yaptığımız Türkiye Dağcılık Federasyonu Arama Kurtarmacısı Ongun Enerjik, ANKA Arama Istirdat gönüllüsü İnsan Kaynakları ve Yetişek Müdürlüğü’nde işyar himmet arkadaşımız Oğulcan Karslı, İçişleri Bakanlığı’nın 4. Seviye çağrısı konusunda AFAD gönüllüsü arama kurtarma dernekleri ile birlikte deprem bölgesine intikal etmek amacıyla yola çıktılar. Acara, Hatay ilinde, Karslı ise Kahramanmaraş’ta yetkililerin yönlendirilmesi doğrultusunda kontrol kurtarma çalışmalarına başlayacaktır. Kendilerine ve bölgede canla başla etkin umum ekiplere kolaylıklar, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ivedi şifalar diliyor; herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kalbimiz sizinle.”

Share: