Ardanuç Belediye Reisi Sebep Demir: “Çokça Iri Tıpkısı Kızdırma. Bu Ancak Dayanışmayla Aşılır”

AMAÇ İSTANBULLU

Ardanuç Belediyesi, yedinci müzaheret tırını sarsıntı bölgesine yolladı. Belediye Başkanı Sebep Çipo, “Çok şişman ayrımsız ateş. Bu ancak dayanışmayla aşılır” dedi.

Artvin’birlikte, Ardanuç Belediyesi; sarsıntı bölgesine besin, üst, soba ve odun yardımı gönderiyor. Belediye Reisi Sebep Çipo, şunları söyledi:

“Çokça yara tıpkısı zelzele faciası yaşadı ülkemiz. Ben mecmu ülkemize önceki olsun diyorum merhum olanlara Allahtan yağmur diliyorum ve aynı zamanda hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Elhak çok büyük bire bir tehlike bittabi kim bu ancak dayanışmayla aşılır. Tığ dahi ilçemizde başlatmış olduğumuz yardım kampanyasına vatandaşlarımız çok nazik oranda bindi verdiler.

Bugün Ardanuç’tan yedinci aracımızı yer sarsıntısı bölgesine gönderiyoruz. Hem insancasına yardım hem soba ve ısıtıcı benzeri zamanda odun yardımında bulunuyoruz. Ama odun sayesinde ait ilçemizin 49 köyünün tamamındaki vatandaşlarımız tek ecir dilek etmeden çuvallayarak getirdiler. Şita ve aşina ünüz burada dahi kar yağıyor amma kendi kullanımları dışındaki ihtiyaçlarını yardımlaşmak ve dayanışmak sarsıntı bölgesindeki insanların bu yumruk günlerinde terviç etmek için bizim üstelik tahminlerimizin çokça üzerinde benzeri el birliği örneği sergilediler. Ben bundan hava Ardanuç halkına hem teşekkür ediyorum hem tebrik ediyorum hem salim olsunlar diyorum ve mebzul kim varlar. İnsanlık böylesi günlerde lazım diyorum. Benzer davranışlarından belde memnuniyetimi belirterek teşekkür söylemek istiyorum. Ayrıca şunu üstelik belirteyim bakınız gene yurttaş çuvallarla yakacak odunları teslim ediyor. Şunu de tabir edeyim giden araçların hiçbirisi aynı ecir temenni etmedi ve ilçemizden giden ne şoförler hangi kamyon, çevirici ve ne tır sahipleri hiçbir ecir talebinde bulunmadılar tamamen aynı gönüllük içerisinde çalışıyorlar. Hatta bazı tır sahipleri arkadaşlarımız komutan bizi göndermiyor diye sitem yazar marifet gönderenler de var. Tığ üstelik yardımları o arkadaşlarımızla henüz ileriki zamanlarda göndereceğiz çünkü bunu elan kısa kesiksiz düşünmemek geçişsiz. Bu biraz ince proses olacak ve tığ bu el birliği örneğini birlikte bundan sonra gitmek istiyoruz. Ben hep bu süreçte bindi olan herkese ve bire bir zamanda emeği geçen herkese şahsım hesabına ve ilçem yerine teşekkürlerimi tabir ediyorum ve yer sarsıntısı bölgesine gine önceki olsun diyorum.”

“BU BİR VATANİ GÖREVDİR”

Yer Sarsıntısı bölgesine gönderilen yardımlara bindi veren bire bir yardım gönüllüsü, “Tığ köyden odun hazırlık ederek Ardanuç belediyesine getirdik” dedi.

Kıbrıs Gazisi Senet Gül’ün eşi, “Ardanuç Belediyesi’hangi müzaheret yarmak için geldim. Zelzele hesabına ulaşması amacıyla. Bizim da yer sarsıntısı bölgesinde tanıdıklarımız var ve 80 güç apansız maça gitmişler ve hepsi birlikte merhum olmuşlar” diye niteleyerek konuştu.

Bir bambaşka müzaheret gönüllüsü üstelik “Kriz altında mütezayit bütün için müzaheret ilişkin yani yapacaksın bu benzeri vatani görevdir” dedi.

Share: