Karadeniz’den yer sarsıntısı bölgesine yardımlar sürüyor

Trabzon, Rize, Cıvıl Cıvıl, Artvin, Giresun, Bayburt ve Gümüşhane’da vatandaşlar, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin peşi sıra başlatılan arkalama kampanyalarına dördüncü günde dahi bindi vermeye devam etti.

Trabzon’bile, Vilayet koordinasyonunda Hamamizade İhsan As Hars Merkezi’nde oluşturulan Sarsıntı Yardımları Çokluk ve Koordinasyon Merkezi ve Beşirli Haddinden Fazla Amaçlı Spor Kompleksi’ne ulaştırılan malzemeler, görevliler ve gönüllülerce klasman edildi.

Görevlilerden bazıları, “Trabzon’dan sevgilerimizle” ve “İnşallah benzeri zaman geçmiş gani olmanız dileğiyle” yazdıkları notları, arkalama kolilerine yerleştirilen montların ceplerine koydu.

Çokluk noktalarından kamyonlara yüklenip Yalıncak Mahallesi’ndeki Mehabet Gereç Ofisi’ne nakledilen yardımlar, burada tırlara aktarılarak depremden etkilenen illere gönderme edildi.

PTT Trabzon Toprak Müdürlüğünce 270 çadırla gelişigüzel 3 bin 618 barınma malzemesinin yüklendiği 6 tır de Malatya’ya gönderildi.

Trabzon Tecim ve Uran Odası de 30 tır gerekseme malzemesini depremzedelere ulaştırılmak amacıyla bölgeye irsal etti.

Türk Kızılay Trabzon Idarehane Başkanlığınca 200 fahri birer tır su ve ekmeği depremzedelere ulaştırdı.

Rize

Rize’dahi da vatandaşlar yardım noktalarına malzemelerini getirmeye bitmeme etti.

Gıdadan yakacağa, kıyafetten suya büyüklüğünde muhtelif malzemelerin yüklendiği 97 kamyon ile 117 tır, deprem bölgesine akıllıcasına yola daha çok. Rize Belediyesi ekipleri, 60 bin ekmek ve 12 bin sandviçi depremzedelere dağıtılmak için bölgeye götürdü.

Umum Yetişek Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki kurslarda hazırlanan kışlık kıyafetler dahi depremden etkilenen illere atıf edilecek.

Kargaşa

Orduluların, yardım kampanyasına destekleri sürüyor.

Kentte vatandaşların müzaheret cem merkezlere ulaştırdığı malzemeler paketlendi ve depremzedelere ulaştırılmak üzere tırlara aktarıldı.

Büyükşehir Belediyesince üç duraksız tuvalet, jeneratör, hilti, kazma ve kürek kadar türlü anahtar materyal bile depremden etkilenen illere gönderildi.

Büyükşehir Belediyesi antrparantez, deprem bölgelerinden gelerek akrabalarının evlerine ve otellere yerleşenlerin ihtiyaçlarının karşılanacağını bildirdi.

Hatay’dan geri ailesiyle Ordu’ya mevrut Pelin Koç, müzaheret çalışmalarına bindi verdi.

Koç, el bire bir proses yaşandığını belirterek, “Tanrı böyle acıları ayrımsız henüz kimseye yaşatmasın. Rabb’im herkesin yardımcısı olsun. Dirimsel gelmez yardıma koştuk. İnşallah elimizden geldiğince müzaheret edeceğiz. Hatay’daki dostlarımızın durumları alelade baskı. Onların beraberinde olmaya çalışıyorum.” dedi.

Ordu Umum Eğitimi Merkezi’nde üstelik battaniyenin yanı sıra kışlık giyim hazırlanıyor.

Artvin

Artvin’den hareket bölgesine 4 günde 60 tır yardım gönderildi.

Üç noktadaki cem merkezlerine getirilen yardım malzemeleri, burada gönüllülerce ayrıştırılıp paketlenerek tırlara yüklendi.

Arhavi, Şavşat ve Ardanuç ilçelerindeki kâh köylerden vatandaşlar odun yükledikleri kamyonları deprem bölgesine gönderdi.

Bayburt

Bayburt’tan 6 tır ve 69 kamyon arkalama malzemesi bölgeye gönderme edildi.

Yardım çokluk merkezinde gönüllü çalışan 63 yaşındaki Aşure Ayı Vurmak, “Sarsıntı bölgesindeki insanlara yardım için buradayız. Oradaki herkese Cenabıhak arkalama etsin, işleri çokça print. Biz birlikte burada elimizden geldiğince tıpkısı şeyler yapmaya çalışıyoruz.” diyerek konuştu.

Köyde toplanan yardımları kamyonetle merkeze getiren Uğurgeldi köyü muhtarı Cuma Atamer ise mecmu köylerde vatandaşların angajman olduğunu, depremin yaralarını vira etmek amacıyla mücadele ettiğini vurguladı.

Giresun

Giresunlular de depremzedelere yardımlarını sürdürüyor.

İl Esenlik Müdürü Muhammet Bulut, 3 tır ivedili ilaç ve tıbbi malzemeyi Diyarbakır ve Kahramanmaraş’a gönderdiklerini bildirdi.

Gümüşhane

Gümüşhane’dahi hayırseverler yardımlarına bugün bile devam etti.

Valilik koordinasyonunda toplanan kışlık ruba, savsaklamak, su ve gıda gebe 40 kamyon bölgeye sevk edildi.

Share: