Artvin ve Rize’den hareket bölgesine ekipman ve personel sevki sürüyor

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ilde etkili olan depremler dolayısıyla Artvin ve Rize’den ekiplerin bölgeye sevki bugün üstelik bitmeme etti.

Artvin Valisi Yılmaz Zirve, Artvin 112 Çağrı Merkezi’nde oluşturulan Zelzele Yardımları Cem ve Eş Güdüm Merkezi’nde incelemelerde bulunarak, icraat hakkında vukuf aldı.

Vali Şahika, burada AA muhabirine, deprem bölgesine Artvin’den 116 hareket makinesi ve vesile ile 380 nefis grup gönderildiğini söyledi.

Türkiye tarihinin arz nazik felaketlerinden birisini yaşamanın derin üzüntüsünü yaşadıklarını anlatım eden Şahika, “Bu hareket ağır sıklet manada fert kaybı ve hasara nöbet açtı. Depremin evvel saatinden itibaren ululuk yerine kombinasyon yerine bölgede faaliyetlere başladık.” dedi.

Hareket sonrası bölgede tahaffuz, giyim, azık kadar ihtiyaçların ortaya çıktığını kaydeden Zirve, şöyle konuştu:

“Ülkemiz genelinde iri kampanya başlatıldı. Bizde Artvin’birlikte gerileme kaldırma, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla AFAD koordinesinde mesai başattık. Enkazın kaldırılması amacıyla bölgeye 116 iş makinesi gönderdik. 380 güç kadarda gönüllü ve amme kuruluşlarından vatandaşlarımız sarsıntı bölgesinde taharri istirdat ve arkalama faaliyetinde çıkmak için bölgeye gitti. Valilik adına başlattığımız yardım kampanyasına Artvinlilerin vahim ilgisi ve fedakarlığı var. Kilolu ayrımsız ortaklık var. Özellikle battaniye üzere, akarsu kabil, ihtiyaç malzemelerini temin ederek bölgeye gönderiyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Vali Zirve, henüz sonra müzaheret tırlarını deprem bölgesine uğurladı.

Rize

Rize’birlikte amme alım kuruluşları, sivil topluluk örgütlerinden 734 kontrol kurtarma personeli, 60 gelişim makinesi, 101 kamyon, 222 açacak, 6 cankurtaran ve 5 itfaiye bölgeye gönderildi.

Rize Tecim Uran Odası Başkanı Şaban Muazzez Karamehmetoğlu, Rize’deki otelcilerin depremzedeleri misafir etmek istediklerini kendilerine bildirdiklerini, bunun amacıyla hazır olduklarını söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmayan ise deprem bölgesinde kısaca 2 bin öğrencilerinin olduğunu ve ulaşmaya çalıştıklarını, bilcümle öğrencileri aileleri ile birliktemisafir etmeye hazır olduklarını kaydetti.

Share: