Akdeniz Belediyesi ehlihibre psikologlarından depremzedelere destek

Akdeniz Belediyesi, sarsıntı felaketi dolayısıyla Mersin’e göç eden afetzede vatandaşların yaralarını sarmaya, felaketin oluşturduğu ürkmek, ruhsal gerilim ve endişeyi atlatabilmeleri için ehlivukuf psikologlar gözetiminde psikososyal bindi vermeye devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli 11 kenti etraflıca etkileyen depremler sonrası kıyamet mağduru vatandaşların yaralarını gidermek üzere harekete geçen Akdeniz Belediyesi, çalışmalarını sürdürüyor. Kültür ve Görüşme Evlerinde ağırlanan bini fazla zelzele mağduru vatandaşın ilkin tahaffuz, 3 öğün aşındırmak ve göstermek ihtiyaçları karşılanırken, dallar amacıyla birlikte çalgı aleti etkinliği, palyaço gösterisi, animasyon gösterileri, beniz pentür etkinliği, bağıcı gösterisi üzere aktiviteler, baziçe çadırları ve atlama beygiri binme etkinliği düzenleniyor, depremin şokunu üzerlerinden atmaları üzere çalışmalar yapılıyor.

Akdeniz Belediyesi Hars ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde görevli eksper psikologlar birlikte kaymakamlık genelinde mihman edilen depremzede aileleri serbest bırakmıyor. Depremin bıraktığı yaraları sarabilmek namına Akdeniz Belediyesi Eksper Psikologları Gülnihal Bilim ve Duygu Incitici, hem koca hem bile çocuklarla yüz yüze görüşüp terapiler gerçekleştiriyor, sarsıntı mağduru vatandaşlara psikososyal bindi hizmeti sunuyor.

“Sarsıntı mağduru insanlarımızı serbest bırakmıyoruz”

Psikososyal bindi çalışmaları hakkında hikmet veren Ehlivukuf Psikolog Gülnihal Haber, Akdeniz Belediyesi namına, depremin yaşandığı önceki andan itibaren yaraları soldurmak amacıyla üzerlerine sakıt görev ve sorumluluğu adına getirmeye çalıştıklarını söyleyerek, “Depremzede vatandaşlarımızı ağırlıyor, temel ihtiyaçlarını karşılıyoruz. amma velakin Akse Masamızın yanı sıra, psikososyal destek ekibimizle birlikte ruhsal danışmanlar, ehlivukuf psikologlar kendisine çocuklarımız ve yetişkin bireylerin sosyal ve ruh bilimsel ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu konuda psikososyal operasyon, bire bir zamanda bireysel ruhsal bindi hizmetleri sağlıyoruz. Yaşadıkları zelzele travmasını işlemeye ve onlarla konuşmaya çalışıyoruz. Kaygılarını, yaşadıkları panik durumunu anlamlandırmalarına müzaheret ediyor ve bu mukavemetli süreçte onlara zevcelik ediyoruz” dedi.

“Bu ağırlık günleri bilcümle birlikte aşacağız”

Ehlivukuf Psikolog His Yara ise “Akdeniz Belediyesi psikologları olarak 11 hars evimizde konaklayan depremzedelerle çeşitli psikososyal bindi imkanları haricinde, ruh bilimsel görüşmeler birlikte sağlıyor, onları bekâr bırakmıyoruz. Ekin evlerinde kayran çalışmaları hazırlayıp, eş, koca, çocuk depremzedelerle görüşmeler sağlıyoruz. Danışanımızın durumuna bakarak görüşmeyi yapılandırıp, sonrasında kurumumuzda üstelik onları ağırlıyor ve görüşmelerimizin devamını sağlayıp, terapilerimizi bu şekilde sürdürüyoruz. Akdeniz Belediyesi namına bu tahakküm günleri bilcümle gelişigüzel aşmayı istek ediyoruz” ifadelerini kullandı. – MERSİN

Share: