Arabakırığı Kanyonu bozulmamış doğasıyla dağcıların rotasında

Erzurum’un Şenkaya ilçesinde akman katıksız güzelliğe erbap Arabakırığı Kanyonu, dağcıların tutum ve tırmanış rotaları ortada meydan alıyor.

Türkiye Alpinizm Federasyonunun (TDF) Ardahan’daki üyelerinden oluşan 6 yabanlık ekip, kanyonun güzelliklerini keşfetmek amacıyla gidiş etkinliği düzenledi.

Derin ve etraflı vadiler, kanyon süresince uzanan dereler, kayalıklarda oluşan şelaleleriyle dikkati çekici bölgede ayazlık işleyen dağcılar, sarıçam ormanları ile kaplı alandaki etkinliği 15 kilometrelik yürüyüşle tamamladı.

Federasyonun Ardahan Temsilcisi Muhammed Sebep, AA muhabirine, havanın sıfırın altına düşmesine rağmen beyin üzerinde domuzuna tıpkısı canlılık gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yeni yerleri sağlamak amacıyla bölgede etkinlikler düzenlediklerini rapor fail Saika, “Mütehammil ve komple doğasıyla kanyonda önemli tıpkı tutum yaptık. Alelhusus trekking meraklılarının bu kip coğrafyada eşsiz tıpkı repertuvar yaşayacaklarına inanıyorum. Başkalarının birlikte bölgeyi görmelerini istiyoruz. Bölgemizin tanıtımını hatırlamak için bu cins etkinlikler çok yüce. Bu benzersiz saf güzelliklerin kıymetini bilmemiz geçişsiz.” diyerek konuştu.

Share: