Balıkesir Ata’sını karla karşıladı

Nazik Önder Gazi Mustafa Eksiksizlik’in Balıkesir’e geçmiş ziyaretinin 100. yılı dolayısıyla temsili karşılama töreni düzenlendi. Balıkesir Tren Garı’nda düzenlenen törende Balıkesir’e 100 yıl önce mevrut Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün gelişi canlandırıldı. Atatürk’ü katakulli eden Türk Bayrağı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hulusi Karakuz vasıtasıyla Vali Vekili Mustafa Çek’e teslim edildi. Törene sarsıntı bölgesine giden Vali Hasan Şıldak ve Büyükşehir Şehremini Yücel Yılmaz katılım göstermedi.

Balıkesir Şimendifer Garı’nda planlı törene Vali Vekili Mustafa Çek, Büyükşehir Şehremaneti Başkan Vekili Mehmet Birol Delicesine, Garnizon Komutan Vekili Bakım Cephane Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Bakım Miralay Dr. Tayfun Türkoğlu’nun yanı sıra memleket protokolü, siyasi partilerin iklim başkanları ve yöneticileri ile vatandaşlara katıldı. Bunaltıcı kar altında gerçekleştirilen temsili gelecek töreninin ardından Atatürk heykeline çelenk sunuldu.

Atmaca: “Balıkesir İstiklal Madalyasını türe ediyor”

Temsili istikbal töreninde mütekellim Balıkesir Büyükşehir Şehremaneti Başbuğ Vekili Mehmet Birol Şahin Balıkesirlilerin bundan 100 yıl önceki heyecanla Atatürk ve cumhuriyete cemaat çıkmaya devam ettiğini söyledi. Şahin, “Bundan 100 yıl önceki bugün Gazi Mustafa Eksiksizlik İzmir istikametinden gelen ayrımsız trenle şehrimize onurlandırma etmişti. Balıkesirli hemşehrilerimiz yaşlısıyla, genciyle Gazi Mustafa Eksiksizlik Gösterişli’yı burada coşkuyla karşılamışlardı. Gazi Mustafa Kemal Ciddi’nın şehrimize geldiğinde Zağnos Gösterişli Camii’nde hutbe irat etmiştir. Bu hutbe Balıkesir tarihine olduğu üzere Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne lazım ululuk hayatında gerekse dini yaşamımızda doğru anlamanın ve akıllıcasına uygulamaları yapmanın mefret ayrımsız mihenk taşı adına bize miras kalmıştır. Gazi Mustafa Eksiksizlik Kâmil’nın bu belgesi bu nedenle serencam mertebe önemlidir. Balıkesirliler devir boyunca devletine ve milletine sevgisi, sadakati, çalışkanlığı ile hizmet etmiş, devletinin ve milletinin bölünmez bütünlüğü üzere seçme tip fedakarlığı adına getirmiştir. Balıkesirliler Anadolu nehiy edildiğinde yeniden Kuvayi Milliye ateşini Alaca Mescitte yaptıkları toplantıda aldıkları kararla ilk defa yakıcı yiğit insanlar olmuştur. Daha bilahare Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve arkadaşlarının başlattığı Kuva-yi Milliye Hareketi bağımsızlık mücadelesine katılarak en eke mebde, cumhuriyetin kuruluşunda denek taşı olmuşlardır. O günden itibaren Balıkesirliler cumhuriyetin yapılış değerlerine, Atatürk’ün garaz olarak gösterdiği ilkelere sadakatle bağlılıklarını değme dönemde göstermişler, çalışkanlıklarıyla milletin bölünmez bütünlüğü amacıyla milletimizin ve devletimizin daha zinde olabilmesi amacıyla çalışkanlıklarını ortaya koyarak değme çeşit fedakarlığı göstermişlerdir, bundan sonra üstelik göstermeye bitmeme edeceklerdir. Balıkesir ayrımsız Kuva-yi Milliye şehridir. Balıkesir İstiklal Madalyasını türe etmiş benzeri ildir” diye niteleyerek konuştu.

Balıkesir Katar Garı’nda planlı temsili gelecek töreninin arkası sıra devlet protokolü Atatürk heykeline giderek burada çelenk sundu. – BALIKESİR

Share: