Bedenî engelli Milli Halterci Mustafa Uzuner, halterde bariyer tanımıyor

Ispartalı bedenî özürlü Milli Halterci Mustafa Uzuner, kilometrelerce uzaklıktan antrenmanlarına gelebilmek için azmiyle cemi engelleri aşıyor. Haftada 3 çevrim babasının sebebiyle 80 kilometre uzaklıktan antrenmanlara katılan Uzuner, 2 defa Türkiye şampiyonu kendisine zer madalya kazandı.

Haftanın 3 haset, Senirkent Büyükkabaca’dan Isparta Işıkkent Spor Salonu’na egzersiz muktedir olmak babasıyla mevrut muvaffakiyetli Halterci Uzuner, 3 yıldır halterle ilgileniyor. Daha ilk masa tenisinde yarışmalara katılan bedenî özürlü milli sporcu, halterde bile ilkleri yaparak benzer başarılara imza atıyor. Bariyer tanımayan milli halterci, halter sporunda 120 ve 130 kiloyu uzanarak ferah ferah kaldırırken, hırsı ve hayata bakışıyla sair sporculara çerağ oluyor.

Hedefi olimpiyatlar

3 yıldır halter sporuyla ilgilendiğini dile getiren Mustafa Uzuner, “120 ve 130 kiloda 2 defa Türkiye şampiyonu oldum. Şu zaman tekrardan Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyorum. Hedefim, büyüyerek olimpiyatlara gezmek. Bunun için bile çokça çalışıyorum” dedi.

“Mustafa çokça yetenekli ayrımsız sportmen”

Milli sporcunun antrenörü Ferit Şen ise Uzuner’in haltere olan sevgisini ölçüm ederek, “Mustafa ile 3 yıldır bu arada çalışıyoruz. 2’nci yılında Adana’bile yapılan yarışmada Türkiye şampiyonu oldu. Bu sene Nisan ayında da Türkiye şampiyonu oldu. Haddinden Fazla çaplı olduğunu düşünüyorum. Haftanın 3 günü 80 kilometre uzaklıktan Isparta’ya gelerek egzersiz yapıyor. 2024 yılında Fransa Paris’te yapılacak olan olimpiyatlara hazırlanıyor. Bunun üzere tedbir yapıyoruz. Mustafa’nın bizi orada çokça gani sahne edeceğine inanıyorum. Mustafa Uzuner, elinden geleni yaparak bizi yer ongun şekilde kaşkariko edip olimpiyat şampiyonluğunu getirecektir” diye konuştu. – ISPARTA



Share: