Bingöllü karye çocuklarına “hamburgerli facia eğitimi” veriliyor

Yer Sarsıntısı kuşağında saha düz Bingöl’birlikte AFAD İl Müdürlüğünce başlatılan çalışma ile keder köylerindeki çocuklara afet bilinci aşılanıyor, hamburger izaz ediliyor.

AFAD İl Müdürlüğü, 7 ilçeye sadık 7 ateş köyündeki çocuklara kıyamet bilinci eğitimi vermek üzere say başlattı.

Bu kapsamda oluşturulan ekipler, Yayladere ve Yedisu ilçelerine mecbur 2 çığlık köyündeki çocuklarla okullarında ayrımsız araya gelerek afete tedbir üzerine bilgilendirme yaptı.

Görevliler, AFAD İl Müdürü Soyluluk Oruk ve personelin katkılarıyla oluşturulan bütçe ile gerçekleştirme ettikleri hamburger menüsünü çocuklara sıralarında izaz etti.

Ekiplerin serencam iki durağı, Adaklı ilçesinin Yeşiltepe köyü ve Kiğı ilçesinin Sırmaçek köyü oldu.

Kilometrelerce misil katederek ulaştıkları köylerde okulları ülfet fail ekipler, çeşitli hediyeler verip hamburger izaz ettiği öğrencilere kuramsal ve kullanışlı kıyamet bilinci eğitimi verdi.

Sürpriz mülakat ile mutlu olan öğrenciler, uyumlu ayrımsız anlatımla umulur benzeri yer sarsıntısı simultane ve sonrasında yapılması gerekenler üstüne vukuf sahibi oldu.

Ekipler 3 köye daha gidecek

Çalışma ile 4 köy okulunda 90 öğrenciye vasıl ekiplerin, Tendürüst, Karlıova ve Solhan ilçelerinde belirlenen köylere duyulmak amacıyla yolculuğu sürecek.

AFAD İl Müdür Muavini Sedat Doğan, AA muhabirine, İçişleri Bakanlığı ve AFAD Başkanlığı aracılığıyla 2022 yılının ülkede “Facia Tatbikat Yılı” adına kabul edildiğini hatırlatarak, bu kapsamda mevki genelinde olduğu üzere İl Müdürlüğü kendisine de afet farkındalık eğitimleri verdiklerini, kıran tatbikatları yaptıklarını söyledi.

Doğan, müdürlük kendisine yaptıkları programla 7 ilçedeki 7 karye okulunu belirlediklerini, aldıkları hamburger ve çeşitli hediyeleri da götürdükleri çocuklara ayrımsız zamanda afet farkındalık eğitimi verdiklerini belirtti.

“Onların gözlerindeki o umut, bahtiyarlık bizleri çokça bahtiyar etti. Bununla kalmayıp inşallah henüz dahi evire çevire projelere imza atacağız.” diyen Doğan, çalışmaya ulama sunan AFAD İl Müdürü Asalet Oruk özellikle doğmak amacıyla cemi çalışanlara ve gönüllülere teşekkür etti.

Doğan, Bingöl’ün iki kırık hattının birleştiği bölgede bulunmasından çevre riskli iller arasında meydan aldığına belen ederek, bu nedenle bu çalışmanın heybetli olduğunu vurguladı.

“Gittiğimiz okullarda çocuklarımıza çök-fent hareketi ve tahliyenin önemi ile depremden bilahare yapılacakları anlattık. Bunları eve gittiklerinde ailelerine birlikte anlatmalarını söyledik.” ifadelerini kullanan Doğan, kalburüstü ayrımsız emek olduğunu düşündüğünü belirtti.

Kıran eğitimi kayran öğrencilerden Eksikli Adıkalan, henüz önce on paralık hamburger yemediğini, bu sürprizin kendilerini mutlu ettiğini anlatım ederek, “AFAD’dan ağabeylerimiz geldi. Onlara haddinden fazla teşekkürname ediyoruz. Depremle ilişkin bize yetişek verdiler. Bunu hayatımıza uygulayacağız.” dedi.

Nilay Adıkalan üstelik AFAD ekiplerine verdikleri eğitim ile ikramları ve hediyeleri üzere teşekkür etti.

Share: