Böke boksörlerden vefa

Nazilli’de yetişen şampiyon boksörler İbrahim Alp Bakır ve Sancak Bekler, 2 sene evvel hayatını kaybeden Uluslararası Dünya Boks Hakemi ve Aydın Boks İl Temsilcisi Abdulaziz Tığ’ın kabrini görüşme ederek vefa örneği sergiledi. Akıbet olarak 58 ilden 672 erkek ve 301 eş sporcunun rekor katılımıyla Kırıkkale’de düzenlenen Talih Rical ve Kadınlar Türkiye Ferdi Yumruk Oyunu Şampiyonası’nda rical 54 kilogramda İbrahim Yiğit Bakır şampiyon, kadınlarda ise 48 kilogramda Öncü Bekler ise üçüncü oldu.

İki sporcu şampiyonluk sonrası Görgülü ve Nazilli’de boksun gelişmesinde büyük emekleri olan Abdulaziz Tığ’ın kabrini müzakere etti. İbrahim Alp Bakır, “Ben şu anda 15 yaşındayım ve 6 yıldır boks sporu ile ilgileniyorum. Bu madalyayı Aydın ve Nazilli’ye boks sporunu getiren, boksu sevdiren, tıpkı zamanda hocamız Çetin Tığ’ın dahi babası olan rahmetlik Abudulaziz hocama verdiğimiz sözü adına getirerek ona armağan ediyorum” dedi.

Ziyalı Toyluk ve Spor İl Müdürlüğü ve Yumruk Oyunu Milli Takım Antrenörü Ağır Tığ ise madalyaları kentte boksun gelişmesinde nazik emekleri olan babasına ithaf ettiklerini söyledi.

– Ziyalı

Share: