Bozok yaylasında rafting heyecanı

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde vatandaşlar, sentetik rafting parkurunda adrenalin yoğun dakikalar yaşadı. “Acun Yetkinlik Merkezi” sertifikasına cemaat olan Çekerek Rafting Parkuru’nda onlarca galeyan tutkunu, dönem boyu uyumlu çatlak geçirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın destekleri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ekincilik ve Orman Bakanlığı, Türkiye Rafting Federasyonu ve Çekerek Belediyesi işbirliğiyle ilçeye kazandırılan bireşimli rafting parkurunda vatandaşlar rafting heyecanı yaşadı.

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde temmuz ayında planlı ve Türkiye’nin beraberinde 4 ülkeden 300’ye mümasil sporcunun katıldığı Uluslararası Rafting Türkiye Grand Prix’sinin arkası sıra yapay rafting parkuru vatandaşların istifadesine birlikte sunuldu. İlçenin turizm, kültürel ve sportif yönden tanıtımına katkı ulaşmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Çekerek Belediyesi, hafta sonu gerçekleştirdiği etkinlikle parkur alanını vatandaşların kullanımına açtı. Parkur alanına mevrut vatandaşlar kask takıp fert yeleklerini giydikten sonraları antrenörlerce bilgilendirildiler. Henüz bilahare antrenörler eşliğinde botlara binen vatandaşlar, bütün alay malay küreklere asıldı. Kısaca 700 metre mesafede rafting özne vatandaşlar kasırga yoğun anlar yaşadı.

Aksaray’dan Çekerek’e rafting yazmak için gelen İlknur Kılıç, “Çekerek’te aynı rafting parkuru olduğunu öğrendik. Ailecek buraya geldik, bizim için farklı tıpkısı birikim oldu. Çok hoşumuza gitti, tekmil olarak yapamasakta haddinden fazla keyifli. Hep buraya gelsin görsün. İlk öğün rafting yaptım, çokta eğlenceliydi. Yozgat halkına hakeza tıpkı imkan kazandırdıkları üzere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Sorgun’dan rafting beğenmek için geldiklerini tamlayan Ahmet Alparslan ise, “Gelişigüzel husus çokça güzeldi, arkadaşlarla eğlendik. Ailecek geldik, herkese kaynak ederim. Rafting yaptık biraz yorucuydu amma çokça eğlenceliydi. Hakeza bire bir imkanı bize sunanlara teşekkür ederim.” şeklinde konuştu. – YOZGAT

Share: