Burdur’da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Burdur’bile 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende, İl Milli Yetişek Müdürü Nesrin Kakırman yoluyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, çekinmek duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu’nda devam kutlama programında konuşan Burdur Valisi Uca Arslantaş, insanlıktan bigane eli hunriz teröristlerin kalleş saldırısıyla hayatını kaybeden Ayşenur Parafin öğretmene ve 5 yaşında toprağa sakıt Hasan Karataş’a Allah’tan rahmet diledi.

İnsanın kemal noktasına ulaşmasının odağında, medeniyetin ve kültürün mimarı öğretmenlerin meydan aldığını vurgulan Arslantaş, “Düşmanın birlikte arlısı makbuldür. Bugüne büyüklüğünde asker meydanında leşker gibi çarpışmaya yüreği yetmeyen, erlik gününde uğraş vaktinde kuyruklarını bacaklarının arasına kıstırarak inlerinde muntazır soysuzların müstekreh saldırısında tanıklık makamına erişen canlarımızın kanını hiçbir ara yerde koymadık. Zaman olsun daha çok dahi koymayacağız.” ifadelerini kullandı.

Adaylığı öğretmenlerin ant ettiği programda, çalgı aleti bölümü öğretmenlerinden oluşan koro da enstrüman dinletisi sundu.

Programa, Burdur Belediye Reisi Ulvi Orkun Ercengiz, İl Güven Müdürü Beklenti Bitirik, İl Bitirmiş Komutanı Albay Mustafa Güder, İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman ile hoca ve öğrenciler katıldı.

Share: