Bursaspor 2. Başkanı Sinan Topuk ve Ayak Topu Şube Sorumlusu Mehmet Zahit Yanar’dan özen calip açıklamalar

Bursaspor 2. Başkanı Sinan Ökçe ve Ayak Topu Şube Sorumlusu Mehmet Zahit Yanar, bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Topuk ve Yanar, gündeme dair ilgi çeken ifadeler kullandı.

Bursaspor 2. Başkanı Sinan Ökçe ve Ayak Topu Yazıhane Sorumlusu Mehmet Zahit Yanar, gündeme dayalı değerlendirmelerde bulundu. “Dalavere kurulumuz takkadak sportif yerine değil farklı konularda de muvaffakiyet hedefleri belirledi” diyen Sinan Ökçe, “Bursaspor değme açıdan hazmedemediğimiz bire bir noktada. Kesin konuyu topyekün ele almalıyız. Tığ göreve geldiğimizden temas 2-3 günde bir haciz gelen tıpkı çatı vardı. İdari, türel ve finansal yönden üstelik bakıyoruz. Yol haritamızı belirledik. Bunu bile ilerleyen günlerde açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

“Kulüpte kenetlenme var”

pakt zarfında irtibat ve beraberliğin şehre bile yansıyacağını dile getiren Futbol Ofis Sorumlusu Mehmet Zahit Yanar, “Kulüpte kenetlenme var. Yönetime bir büzük mevcut. Temas beraberliğin şehre yansıyacağımı düşünüyoruz. Görmüş Geçirmiş oyuncuların sahiplenmeleri bizi çokça bahtiyar ediyor. Ümitliyiz. Gençlerimiz ateşli. Taraftarımız birlikte ekstra destek ve hoşgörücü olmalı. Günah dahi yapacaklar amma onları kazanalım. Teferruatlı vadede gençlerimizin çok katkısı olacak” dedi.

“Netleşen dosya sayısı 38”

Yanar ise şöyle devam etti: “Vadelendirilen dosyalar vadelerini uyulmadı ve cezai araç uygulandı. Şu anda nakil tahtası için netleşen dosya sayısı 38. Üzerine ekleneceklerle 45 olacak. Maddi yerine bugünkü düzem itibariyle 200 milyon liralık seviyelerinde… Içtimai medyadaki iddiaları gördüm, 20 dosyadan 11’i bulutlu. Atanasov’a 329 bin Euro, Kembo’dan 753 bin Euro takanak var. Kapandığını tez ettikleri dosyalardan 1 milyon 900 bin Euro takanak var. Hazar Yardımcı’ya Büyükşehir Belediye başkanımız kendi senetlerini verdi. Ecnebi oyuncularla ilişik esbak dümen 5 milyon Euro’luk alıntı yükü arttırma edilmiş. Toplam 1 milyon Euro ödemeden 661 bin Euro’yu biz yaptık 3 ayda. Küsurat ödemeyi 7 ayda önceki idare yapmış. Netleşen durum namevcut. Stat anatomi bihakkın ilgilendiren iki firmayla görüşmeler bitmeme ediyor. Güzeşte sezon kim firma devam etmek istemediğini söyledi. Görüşmelerimiz devam ediyor. Borcu bitirecek hamlelerde siyaseten ve idare kendisine icraat var. Dirimlik ve gider ortada orantısız fark var. Bursaspor’u yaşatma tarafındayız. Gelir harcama dengesi örtüşmüyor. Geleceğe müteveccih da icraat yapıyoruz. Başkanımız gözetiminde Belde Bakanlığı’yla icraat sürüyor. Bu sezon hep 8 milyon lira dirimlik bekliyoruz. Farklı sağlık noktaları olmalı.”

“Maç yayınları ile ilişkin planlarımız var”

2. ve 3. Grup işaret hakları için TFF, erte ihaleye çıkma diye niteleyerek sözlerine bitmeme fail Mehmet Zahit Yanar, “Duruma bakarak bire bir bakacağız. Yerli kanallardan dahi irade var. Çarşamba gününü bekliyoruz. Bursaspor’un maçları yayınsız kalmayacak. Amedspor’la ilgilendiren gelen benzeri özdek bulunmayan. Ad Çekme çekiminde böyle aynı talepleri reşit. Taraftarsız sahada oynansın diye aynı talepleri olmamış. Bizim oraya gidip gelmekle problemimiz bulunmayan. Eskişehirspor’la ilişik Temmuz sonunda maç programımız belliydi. Talepler oldu amma Kütahya ile anlaşmıştık. Eskişehir’le de ibnelik etmek istedik amma olmadı. Takvimde yer yapmak istedik olmadı. Bizim açımızdan tıpkı olumsuzluk yoktu” ifadelerini kullandı. Yanar antrparantez Hasan Basri Ünal’ın Darıca Gençlerbirliği ile anlaştığını dile getirdi. – BURSA

Share: