Dinlence bitti, gurbetçiler akın akın yaşadığı Avrupa ülkelerine dönüyor

Almanak izinlerini Türkiye’de sevdikleriyle gelişigüzel nâkil gurbetçiler, yaşadıkları Avrupa ülkelerine gün yolculuğunda Kapıkule Tahril Kapısı’nda mufassal açacak kuyrukları oluşturdu.

Yaz tatillerini ve almanak izinlerini memleketlerinde nâkil gurbetçiler, tatilin sona ermesinin peşi sıra akış akış yaşadıkları Avrupa ülkelerine dönme yapmaya devam ediyor. Yaşadıkları ülkelere kaçmak amacıyla yola sâdır gurbetçiler, Edirne’den Bulgaristan’a açılan Kapıkule Hat Kapısı’nda pöçük oluşturdu. Kavurucu sıcağın altında sıranın kendilerine gelmesini bekleyen gurbetçiler, sevinçle geldikleri Kapıkule’den hüzün ve gözyaşı ile ayrılıyor. Bilcümle peronların ayan tutulduğu Kapıkule’de sığa en üst seviyeye çıkarıldı.

“İçimiz ekşimsi dönüyoruz”

Mersin’den yaşadığı Polonya’ya dönen gurbetçi Orçun Kayaç, “Ailemiz orda kaldı, içimiz ekşimsi. Bir yandan dahi sair memleketimiz olan Avrupa’evet dönüyoruz. Gerçekte arabayla gidip katılmak daha çok hoşumuza gidiyor. Türkiye’de takı olmuyor, şen geçiyoruz. Ancak Bulgaristan ve Macaristan’bile çokça sıra bekliyoruz. Bir dakika önce Romanya üstü otoyol tarzı olursa, Sırbistan’a uğramadan geçersek haddinden fazla henüz şen olacağını düşünüyorum” dedi.

“Gurbette maltalık çok yumruk”

Yaşadığı mevki Polonya’evet gün üzere yola sâdır gurbetçi İsmail Akaret, “1 yıl çalışıyoruz ve özlemle memleketimize gelip ailemizi görüyoruz. Bire Bir ay ya dahi aynı hafta kalıyoruz. Gurbette avlu çokça baskı. İçimizdeki burukluğu tefhim etmek o kadar çarpık çurpuk değil. Yeryüzü önemlisi vatanımızı geride bırakıyoruz. Buraya geldiğimiz ant Türkiye’de bizi çokça varlıklı zannediyorlar. Ama biz Türkiye’deki dostluğu ve komşuluğu orada bulamıyoruz. Şu an Rusya- Ukrayna beyninde cidal var. Ama bizim ülkemiz tertemiz. İnsanlarımız bahtiyar, inşallah bu ağırlık günleri atlatıp henüz pir günler göreceğiz” şeklinde konuştu. – EDİRNE

Share: