Düzce’de depremi ruhlu 9 yaşındaki Alparslan harçlıklarını depremzede kardeşlerine bağışladı

Düzce’birlikte 23 Kasım 2022’deki depremi yaşayan ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki Alparslan Ağabey Çipo, biriktirdiği harçlıklarını Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen akranlarının ihtiyaçları için bağışladı.

Geçen teşrinisani ayında 5,9 şiddetindeki depremde korktuğu amacıyla tıpkısı süre AFAD’ın kurduğu çadırlarda hareketli Alparslan, format üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremleri televizyonlardan izledi.

Kendisi birlikte depremi yaşadığı amacıyla afeti yaşayanların durumundan etkilenen Alparslan, annesi Sinem Demir’e kumbarasındaki paraları kardeşlerine ertelemek istediğini söyledi.

Annesiyle Türk Kızılay Düzce Şubesine gelen Alparslan, kumbarasını Şube Başkanı Halil Ziyalı’a tasdik etti.

Depremzede arkadaşlarına yazdığı mektupla Kızılay çalışanlarını de duygulandıran Alparslan, mektubunda şu satırları kaleme aldı:

“Ben Düzce’birlikte zelzele olduğunda çokça korktum. Zelzele olduğunda uyuyorduk. Giyinip kendimizi dışarı tahakküm attık. Bir Nice ilimizde yaşanan depremi duyunca aynı korkuyu yaşadım. Biz ayrımsız müddet okula gidemedik. Ben bile bundan çevre büyüklerimin verdiği harçlıkları oradaki çocuklara göndermeye değişmeyen verdim. Ben burada çikolata almasam da olur. Oradaki füru üşümesin, açgözlü kalmasın. Elbiselerimi ve oyuncaklarımı bile oradaki çocuklara göndereceğim. Kızılaycı abi ve ablalarım. Bunu lütfen oradaki çocuklara ulaştırın.”

Alparslan Efe Çipo, ödül yapmaktan belde bahtiyar olduğunu dile getirerek, “Ego depremde çok korkmuştum. Oradaki arkadaşlarıma muavenet etmek istedim.” dedi.

“Bu yükün altından kalkacağız”

Halil Görgülü, AA muhabirine, depremin hemencek ardından kentte başlatılan yardımların sürdüğünü belirtti.

Bölgede haddinden fazla büyük ateş yaşandığını anlatım eden Vazıh, “Umudumuz var. Sabahleyin payanda değnekleri ile buğulanmış teyzemiz geldi ve ödül yaptı. Alparslan kabilinden epey ‘arslan’ kadar yetişen evlatlarımız var, çocuklarımız var. Harçlıklarından biriktirdikleri paraları bağışlıyor. Oradaki vatandaşlara yardım ediyor. Türk milleti kendisine bu afetin de üstesinden geleceğiz. Alparslan gibi duygun, eş yürekli neslimizle bu afetin üstesinden geleceğiz.” diyerek konuştu.

Entelektüel, Alparslan’ın kendilerini duygulandırdığına değinerek, “Bu yükün altından kalkacağız. Alparslan gerçekten dolgunca erişmiş benzeri yavru. Böyle uşak yetiştirdiği amacıyla temel babasını tebrik ediyorum. Merhametle büyüyen insanlar. İyilik etme duygusu ile büyüyenler bunu yansıtırlar.” ifadesini kullandı.

Share: