Edirne’de üniversite kayıtları başladı

Edirne’birlikte darülfünun kayıtları başladı

EDİRNE – Istimara, Seçilmiş ve Yerleştirme Merkezi aracılığıyla Yükseköğretim Kurumları Sınavı puanlarına göre dubara sonuçlarının açıklanmasıyla alay malay Trakya Üniversitesinde öğrencilerin önce vasıta heyecanı yaşandı.

Trakya Üniversitesinde kazandıkları bölümlerine vasıta yaptırmak üzere kent merkezinden ve iklim dışından mevrut öğrencilere Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Erhan Tabakoğlu ve İl Inanma Müdürü Mustafa Alçalar eşlik etti. Öğrencilerle dostça fail Vali Kırbıyık, tarihi şehir Edirne amacıyla öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

“Trakya Üniversitesi ülkemizin doğru üniversitelerinden benzeri tanesi”

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile gelişigüzel öğrencilerin araç heyecanlarına ortak olduklarını anlatım eden Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, “Edirne’birlikte arsıulusal öğrenciler ile beraber 8 bin 800 öğrencinin kayıt yaptıracağını belirterek, Üniversiteye araç amacıyla gelen öğrencilerin heyecanını benimsemek istedik. Iyicene bire bir düzentileme ortamı oluşmuş. Tıpkısı yandan e-izzet üzerinden elektronik ortamda da taşıt işlemleri yapılıyor. Ayrımsız bölük öğrencimiz karşı karşıya taşıt yaptırmayı tercih ediyor. Edirne öğrencilerin tercihi için domuzuna tıpkı site olacaktır. Öğrencilerimiz adamakıllı aynı şehirde talebelik hayatlarına devam edecekler. Bizler da onların burada eğitim bilimi tedris faaliyetlerine domuzuna aynı şekilde bitmeme edebilmeleri üzere elimizden gelen herhangi bir makule desteği vermeye bitmeme edeceğiz” dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise, “Edirne 40 bin öğrenciyle canlı tıpkı kent haline gelecek. Valimize katılımları amacıyla teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Öğrenci velilerinden Feridun Güncan birlikte oğlu Burak Güncan’ın 26 sene boyunca çalıştığı Trakya Üniversitesini kazandığı üzere bahtiyar olduğunu ifade ederek, “Oğlum çokça erdemli benek alırsam Hacettepe Tababet fakültesini istiyordu amma aldığı puana göre ikincilikle burayı tercih etti. Eşimle gelişigüzel yılardır çalıştığımız hastanede oğlumuzun öğrencimizin olması bizi çokça bahtiyar etti” diye konuştu.

Uzun zamandır bu bölümü kabul etmek üzere çalıştığını söyleyen Burak Güncan bile ailesiyle ayrımsız ortamda olacağı için mutlu olduğunu rapor etti.

Öğrencilerden Meriç Aktoprak ise babasının de Uzunköprü Çığır Yüksekokulu Öğretim Yardımcısı Dr. Seyfi Aktoprak ile beraber Kalıtım Bilimi ve Biyomühendislik Bölümü’nde olduğu amacıyla haddinden fazla mutlu olduğunu belirtti.

Kayıtların e-büyüklük üzerinden 24 Ağustos’ta yüz yüze kayıtların ise 26 Ağustos tarihine kadar bitmeme edeceği belirtildi.

Share: