Fethiye’de çirkef operasyonu: Cemiyet adı altında keriz oynarken yakalandılar

Fethiye’birlikte aptal operasyonu: Topluluk adı altında geriz oynarken yakalandılar

MUĞLA – Muğla’nın Fethiye ilçesinde yapılan baskında Satranç ve Tavla Oynamayı Sevenler Derneği adı altında pislik oynadığı tespit edilen 35 kişiye 141 bin 925 TL ceza uygulanırken, iki aynasız karşı da adli prosedür başlatıldı.

Edinilen bilgiye bakarak, Muğla Inanma Müdürlüğü Asayiş Kesim Amirliği ve Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Karaçulha Mahallesi’nde benzeri dernekte pislik oynatıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Fethiye Barış Ceza Hakimliği marifetiyle sunulan kontrol kararına güvenerek Santranç ve Tavla Oynamayı Sevenler Derneği ‘nde yapılan aramada tombala isimli oyun oynanmasına yönelik iki göstergeç ve sabit masayı gösterir azrail sistemi olduğu anif eğin aramasında oyunda makbul renkli jeton ve pulların olduğu tespit edilerek, malzemelere halk konuldu. İçeride bulunan şahısların ifadeleri alınarak, 35 kişiye 141 bin 925 TL yönetimsel yaptırım uygulandı. Şüpheliler V.İ. ve kumar oynanmasına kayran ve imkan terazi suçundan 4 kaydı bulunan A.B.K. gözaltına alınarak haklarında adli muamele başlatıldı.

Ayrıca söz konusu içtima cemiyet faaliyetinde olmadığı, algı levhası alarak cay bahcesi-kahvehane zindelik koduyla tecim yaptığı anlaşılarak, ruhsatsız faaliyette bulunduğundan zabıta unsurları çağrılarak hisse senedi yeri mühürlendi. İşyerinde çalışan bir kişinin da sigortasız çalıştırıldığı tespit edildi.

Share: