Imansız atık toplayan şahsın ölümüne sefer açan çoban yakalandı

Samsun’da el kenarlarında katı atık toplayan isim plakası ve sürücüsü tespit edilemeyen benzeri aracın çarpması sonucunda görüngü yerinde hayatını kaybederken, kaçan anahtar sürücüsü jandarmanın takibi sonucu yakalandı. Kamyon sürücüsü görüngü sırasında aracının lastiğini patladığını zannettiğini ve birine çarptığını hatırlamadığını savundu.

Kaza, Samsun’un Atakum ilçesi Samsun- Ankara karayolunun 14. kilometresi Gürgendağı mevkisinde geçmiş akşam saat 21.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, sürücüsü ve plakası tespit edilemeyen tıpkısı miftah posta kenarlarında kalpsiz atılan topladığı ileri sürülen ve yolun karşısına geçmekte olduğu hesap pusulası edilen Erol Gültekin’e (55) çarptı. Açar Gültekin’in üzerinden geçerek kayıplara karıştı. Erol Gültekin olay yerinde dokunaklı şekilde duygusal verdi.

Kavak’tan Samsun’a züğürt götüren 112’ye servise ilişkin cankurtaran görevlileri cesedi ayırt yazar durdu. Bu sırada Fransa’dan Kayseri’ye izne gelen ve eşi ile birlikte şalter kiralayıp Karadeniz turuna çıkan M.A. idaresindeki 35 AKT 943 plakalı makine de fenomen yerinde hayatını kaybeden Erol Gültekin’i ayırt etmeyerek üstünde geçti. Gurbetçi M.A. fenomen durumunda durup jandarmanın ve polisin kaza hesabına gelmesini bekledi. 112 ekipleri jandarmaya verdikleri ifadede M.A.’nın Erol Gültekin’in üzerinden geçmeden geçmiş kendilerinin kaza yerinden geçtiğini ve yayanın kez ortasında ezilerek cansız olduğunu gördüklerini söyledi.

Kurnaz ekipleri kaçan aracın plakası ve sürücünün etiket bilgilerine yankılanmak üzere düzentileme başlattı. Görüngü yerinden elde edilen aracın fay kusursuz camından ve KGS görüntülerinden yola çıkarak yapılan icraat sürücüsü aracın 66 HP 733 plakalı kamyon olduğu ve sürücünün da Yakın Servi (64) olduğu tespit edildi. Doğru Servi Samsun’un Terme ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı ve zaman Samsun Adliyesine sevk edildi.

Yozgat’tan kamyonuna yüklediğini samanı Giresun iline başvurmak için yola çıktığını belirten Esaslı Servi, “Ben olay durumunda aracımın lastiğinin patlattığını zannettim. Birine çarptığımı hatırlamıyorum. 300 metre gittikten bilahare aracımı lastikçi kenarına çekip bütün lastiklerini kontrol ettim. Sol civar farının kırık olduğunu ayırt ettim. Birine çarptığını bilmiyorum. Giresun’a samanı götürüp indirdim. Köylü dönerken Terme ilçelinde yakalandım. Birine çarpmış olsaydım kaçmazdım” dedi. – SAMSUN

Share: