İstanbul’un stresinden ayrılmak üzere kötü evinde muallak köprüyle seyir terası oluşturdu

Gümüşhane’de müteahhit İsmet Iri, şehrin stresinden kurtulmak üzere Söğütağıl köyünde bulunan dokunaklı eviyle habbe karşısında mevcut 35 metre yüksekliğindeki kayayı asma köprüyle birleştirerek kendisine seyir terası yaptı. Büyük, tempo terası bile dahil olmak üzere bütün arazisini ziyaretçilere açtı.

İstanbul’da kıvrak müteahhit İsmet Şişman, Gümüşhane’nin Söğütağıl köyünde bulunan 2160 rakımlı incitici evini ve arazisini ziyaretçilere açtı. Şişman ayrıca ızdırap evinin karşısında mevcut 35 metrelik kayayı muallak köprüyle birleştirerek seyir terası oluşturdu. Arazisinde ziyaretçilerin eğlenceli vakit geçirmesi için piknik alanları, mescit, cafe, misafirhane ve tandırhane üstelik inşa fail Iri, ziyaretçilerden hiçbir ecir talep etmiyor. Gurbetten Gümüşhane’dahi mevcut köylerine gelen ziyaretçilerin güç ilgisini çekici 35 metre yüksekliğinde bir kayanın üstünde meydan kayran gidiş terasına yayılmak için 40 metre uzunluğundaki köprüyü ağız ağıza özlük imkanlarıyla mensur eden müteahhit İsmet Şişman, benzeri sonraki projesinde ise 200 metre uzunluğunda ayrımsız güreşçi köprüsü yapmak istiyor.

“Burada ziyaretçilerden temas ücret almıyoruz”

Kırıcı evinde kurduğu piknik ve tatil alanlarıyla ziyaretçilere hoş aynı mesafelik buyurmak niyetinde olduğunu söyleyen İnşaat Mühendisi İsmet Nazik (55), “53 sene oldu Gümüşhane Söğütağıl köyünden gideli. İstanbul’bile inşaat mühendisliği yaptığımızdan İstanbul’un stresi yoğun. Bu birlikte bizi yorduğu için memleketimize yazları idraksiz dönüyoruz. 2160 rakımlı yara evimizde evvel ilk tıpkı otağ kurmakla başladık ruhsal gerilim kovmak için henüz bilahare sülale ika ihtiyacı duydum yer dahi tapulu arazim olduğu üzere kendime bire bir karı altına üstelik benzeri mescit yaptım. Aradan müddet geçince insanlar burayı zaaf etmeye başladı ve çıktı ziyaretçi gelmeye başladı. Ziyaretçi gelmeye başlayınca piknik alanları yapmaya başladık. 3-4 pasaj piknik alanı, konukevi ve tandırhane yaptık. Elan sonraları benzeri asılı köprü yaptık. Muallak köprüden sonraları dahi karşına tıpkı cafe yaptık. İstanbul’dan burada köylerine gelenler ayrıca Trabzon’dan de insanlar gelip burayı konuşma ediyor. Ziyaretçilere hizmet etmeye çalışıyoruz, burada ziyaretçilerden temas ecir almıyoruz. Buraya hem biz gelip İstanbul’un stresini atıyoruz hem da mevrut misafirlerimize burada bir hoş piknik yaptırabiliyorsak hangi bahtiyar bize. bundan sonra yapacağımız projemiz bile yaptığımız mesire alanının konusunda tıpkı 200 metrelik güreşçi köprüsü düşünüyoruz. Şu anda proje aşamasında. Şu anki köprümüz 40 metre boyunda yerden 35 metre yüksekte. Bunu kendimiz yaptık” dedi.

“Buraya gelenler ayrımsız kaç senelik gençleşir”

2160 rakımlı bölgede havanın çok bozulmamış olduğunu söyleyen ve musahabe için Kocaeli’den gelen Ahmet Sarı, “Kabaköy’dekiler böyle bire bir içtima olduğunu söylediler. Buradaki İsmet abinin kendisinin ferdî adına yaptığını tek ticari gayeli değil, asma köprüler, temiz görünüş. Buraya gelenler herhalde biraz zaman daha gelse benzeri birçok senelik gençleşir diyebilirim. Haddinden Fazla güzel temiz bir havası var. Bu muallak köprüden geçip buraya çıktığın ahit tıpkısı tarafta Karadeniz’in yaylaları benzeri tarafta Gümüşhane’nin köyleri, Kale, Kelkit bütün dağlar misk kabil ben elan hangi diyeyim. Hayranım yani. İlk misil geldim inşallah bunun devamı peki ve herkese tavsiye ederim. “diye konuştu.

Ziyaretçi Şükrü Mutlu üstelik “Burayı duyduk, henüz evvel üstelik geldik. Burayı benzeri abimiz yapmış, daha ilk ocak olarak kullanıyormuş. Sonradan asık güreşçi köprüsü ve piknik alanları kurmuş. Çok fena hâlde olmuş beğendik. Ayrımsız elan vürut arzusundayız. İlginç olan asma köprüsü, havası, yüksekliği böyle aynı havayı hiçbir yerde bulamazsın. Buradan Gümüşhane’nin merkezine büyüklüğünde neredeyse dağlarını görebiliyoruz.” ifadelerini kullandı. – GÜMÜŞHANE



Share: