Kartalkaya akıbet 42 yılın yer üzücü sezonunu yaşıyor

Kartalkaya sonuç 42 yılın arz kırıcı sezonunu yaşıyor

BOLU – Türkiye’nin eke ski merkezlerinden biri olan Kartalkaya Ski Merkezi akıbet 42 yılın sunma gevşek dönemini geçiriyor. Kar yağmadığından dünya Kartalkaya’dahi yalnızca yapay kar üretilen pistlerde turistler ski yapabiliyor. Otellerde yüzde 20 oranında doluluk yaşanıyor.

Bolu’nun sunu faziletkâr rakımlarında mevcut Kartalkaya, sonuç 42 yılın bildirme biberli dönemini geçiriyor. Bolu’da kar yağmadan sabık sülale kocaoğlan, Kartalkaya’yı vurdu. Kar yağmamasından ortalık ski pistlerinin çoğu kapalıyken yalnızca sentetik kar üretilen kayak pistlerinde vatandaşlar ski yapabiliyor. Yüzdelik 20 oranında doluluk aktif oteller ise tıpkı dakika evvel Bolu’ya kar yağmasını bekliyor. Kartalkaya’bile mecmu otel pistlerinin birleşmesinden kıran bireşimli karla yapılan kayak pistinde tekmil otellerin müşterileri ski ika şansı buluyor.

“Sonuç 42 yılın sunu ızdırap sezonunu yaşıyor”

Batı Karadeniz Otelciler Derneği Başkanı Halit Ergül, “Kartalkaya’ya çok haddinden fazla az kar yağdı. Kartalkaya benim bildiğim son 42 yılın sunu ızdırap sezonunu yaşıyor. 25 yarışlık olan yerde 10-12 pasaj pist sarih. Belirtik olanlarda bile keyifli bir kayak namevcut. Bu yıl pistlerde birleşmişti. Otelin ayrımsız marifetiyle kar etme makineleri ile yaptığımız ski alanı var, orada dahi beklediğimiz ilgili göremiyoruz. Otellerde ortalama yüzdelik 20 oranında doluluk var. Ayın 27’si kabilinden yoğun bir kar yağışı bekliyoruz. O kar gelirse bizi ne kurtarırsa odur” dedi.

Share: