Kılıçdaroğlu’ndan Karı Adayları Destekleme Derneği’ne mütalaa: Kadınları örgütleyin, zat adaylarını çıkarsınlar

CHP Genel Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu, NASIP Yönetim Kurulu Başkanı Nuray Karaoğlu ile beraberindeki 11 nefis umumi heyet ve yazıhane başkanlarından oluşan heyeti CHP Umumi Merkezi’nde kabul etti. Heyete, CHP Eş Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka haremlik etti.

Görüşmede karı hareketinin dinamik olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kılıçdaroğlu, ev kadınlarına ve maraba kadınlara hele iyileşmek gerektiğinin altını çizdi. Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde yapacaklarını şöyle anlattı:

“Karı Destekleri Sigortası projemiz kapsamında kadınların soylu erki özgürlüğe kavuşmasını sağlayacağız. Tarım sektöründe etkin kadınların ve gençlerin toplumsal güvenlik primlerini yatıracağız, böylece vakti geldiğinde tekaütlük hakkı elde edecekler. Cümle doğduğu yerde doyabilecek, maraba köyünde bol bolamat içre, huzur zarfında yaşayacak. Sosyal izzet olmanın gereğini yerine getireceğiz. Ayrıca boşandıktan sonraları kazançlı takı zihayat kadınlar için ‘Yeni Başlangıçlar Fonu’ oluşturacağız. Eş istihdamını çoğaltmak amacıyla teşvikler uygulayacağız. Kadının üzerindeki bakım yükünü kabul etmek üzere kreş sayısını arttıracağız.”

KARAOĞLU: HİÇ KADIN MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAYAN 20 İL VAR

Karaoğlu, CHP’nin karı istihdamını arttıracak ve kadını güçlendirecek projelerini yakından izlem ettiklerini belirtti. En yüce taleplerinin siyasette değer temsil olduğunu kaydeden Karaoğlu, “Eşitsizliğe birlikte akıbet verelim” dedi. Karaoğlu, şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca on paralık eş milletvekili çıkarmayan 20 toprak bulunuyor. Bu iller; Kırklareli, Karabük, Sinop, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin, Ardahan, Erzurum, Adıyaman, Kilis, Osmaniye, Karaman, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Burdur. Tığ bu kentlerin diyar ve kaymakamlık başkanlarıyla bire bir araya gelerek, farkındalık çalışması aşırmak istiyoruz. Bu konuda sizin desteğinize ihtiyacımız var. CHP çok güzel aynı fırka ve Türkiye üzere kritik bir öneme cemaat. Gelişigüzel akım ederek bu eşitsizliği ortadan kaldırabiliriz.”

KILIÇDAROĞLU: ÖRGÜTLENMENİN ÖNÜNDEKİ HEP ENGELLERİ KALDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

Kılıçdaroğlu, talepleri dinledikten sonradan, “Biz kadınların Meclis’te eşit temsili için yasa teklifi hazırlayan ayrımsız partiyiz. Eşitlikten yanayız. Fakat bu illerin bazılarında CHP’nin on paralık milletvekili yok. Kadınları örgütleyin. Kadınlar birleştirme gücüyle kişi karı adaylarını çıkarsın, aday olmaya hak kazansınlar. Lütufla değil, buyruk ortaya koyarak milletvekili olabilirler. Örgütlenme sürecine ulama kucak. Serencam seçimlerde avrat muhtar sayısındaki çoğalma ne büyüklüğünde düş vericiydi. Mebusluk üzere birlikte aynı cins. Kadınların örgütlü gücünü çok önemsiyoruz. Bu aydan itibaren avrat üyelerimizden aidat almaya akıbet verdik, örgütlenmenin önündeki bilcümle engelleri kaldırmaya çalışıyoruz” dedi.

Belediye hizmetlerinin eş örgütlenmesi üzerindeki müspet etkisine değinen Kılıçdaroğlu, “İllerin kültürel yapıları haddinden fazla mehabetli. Erzurum’de ayrımsız betik kafe açılmasını istemiştim. Tıpkı belediyemiz sayesinde Erzurum’da açılan betik kafe gençlerin ve kadınların uğrak noktası oldu. Alelhusus tüvana kadınlara istihdam sağlayıcı bu kafede çoluk çocuk çayını, kahvesini içip kitabını okuyabiliyor. Şanlıurfa’birlikte, Aksaray’dahi, Kayseri’de, elhasıl talih genelinde bu uygulamayı yaygınlaştıracağız” diye niteleyerek konuştu.

NAZLIAKA: YANLIŞSIZ PARTİ GİDECEK EŞİTLİK GELECEK

Nazlıaka üstelik “Öncelikli hedefimiz; ‘Şuradan iki kadın icra vekili gelsin şöyle sembolik olarak’ diyen, kadın siyasetçiyi ‘sembol’ kabilinden gören anlayışı dönmek. Fiyat bire bir Türkiye yapmak. AKP gidecek, muadele ati” ifadelerini kullandı.

Share: