Kuş Cenneti Arin Gölü tehlike altında

Kuş Cenneti Arin Gölü tehlike altında

BİTLİS – Van Gölü Aktiviteleri 50 nefis kadro üyeleri, hırs altında olan ve 13 kilometrekare alana erbap olan Arin Gölü’nün çevresinde yürüdü.

Yağışların azalması ve sıcaklığın yükselmesine sadık şiddetli buğulaşma, bölgedeki su, gölet ve akarsu kaynaklarının yanı sıra barajların üstelik su seviyesinde balaban düşüşe sefer açtı. Bitlis’in Adilcevaz ilçesi sınırlarında mevcut ve Van Gölü’nün kuzey kıyısında vadi alan, 1657 hektar alana erbap ve bahir seviyesinden 1650 metre faziletli olan Arin Gölü, yok olma tehlikesiyle yüz yüze geldi. Kuraklığa ilgi gidermek üzere Van Gölü Aktiviteleri 50 şahsiyet grup, göl etrafında tutum gerçekleştirdi.

Konu ile ilişkin açıklama eden Van Gölü Aktiviteler Derneğin Başkan Yardımcısı Kutbettin Demir, “Dünyada küresel ısınmadan kıran kıtipiyoz iri tıpkı sevgili yaşanmakta. Çoğu bölgede göller kurumakta. Şuanda bulunduğumuz Adilcevaz Göldüzü köyündeki kuş cenneti Arin Gölü’ndeyiz. Kısaca 200’e mümasil kuş türüne topluluk olan Arin Gölü şuan gördüğümüz kadar yüzde 50 çekilmiş durumda. Bunların ati nesillere aktara bilmemiz gerekir” dedi.

Van Gölü Aktiviteler Dernek Üyesi Çevin Şenlik ise “Şuan Arin Gölü’nün yüzde 50 civarında tıpkı kuruma var. Bizde Van Gölü Aktiviteleri adına bu konuya dikkat girmek amacıyla 13 kilometrelik alana cemaat olan Arin Gölü çevresini yürüyeceğiz. Sularımız kirlenmesin, Arin Gölü saf kalsın” dedi.

Share: