Muğla’da Envestisman İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı çalışmaları değerlendirildi

Muğla Valiliği Envestisman İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının 2022 çalışmaları ile 2023 yılı proje ve ruh planlarının değerlendirildiği güruh Vali Orhan Şişman Başkanlığında yapıldı.

Muğla Valiliği Envestisman İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Salonu’nda yapılan toplantıda 2020 yılında kestirmece 12 milyon olan bindi miktarının 2022 yılında 114 milyona ulaştığı, 2022 yılında 28 hafriyat alanında tahminî 590 kişinin istihdamının 12 ay süreyle desteklendiği, Muğla’nın zaman ve firez turizmi altyapısının güçlendirilmesine katkı sunulduğu belirtildi.

Toplantıda Yatırım İzleme Müdürlüğünün 2022 yılında yaklaşık 260 milyon lira amme yatırımının Muğla’ya kazandırılmasını sağladığı, kentteki amme binalarının ve okulların depreme dayanabilen hale gelmesi amacıyla bina ihya çalışmalarına sürat verildiği vurgulandı.

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Eş Güdüm Başkanlığının destekleriyle hayata geçirilen ve bitmeme eden zirai projelerin de gündeme alındığı toplantıda Vali Karı Çileği projesi ile kentte çilek üretiminin 20 itmam arttığı, rustik mahallelerde dallı güllü üreticilerin desteklerden mutlu olduğu rapor edildi.

Share: