Muğla’nın tarımsal istihsal potansiyeli değerlendirildi

Muğla’nın 2023 yılı tarımsal potansiyelinin değerlendirildiği derinti Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

Yağlı ve Tarım Odası Başkanları Muğla’nın zirai istihsal potansiyelini geliştirmek üzere Muğla Ekincilik ve Orman İl Müdürlüğünce geliştirilen projeler hakkında ve yapılacak icraat üzerine istişarelerde bulundu.

Muğla’nın ülkenin arz yüksek zirai istihsal potansiyeline ehil illerinden olduğunu belirten Yağlı, üreticilerin verimliliklerini ve gelirini arttıran projelerin öncelikli namına destekleneceğini söyledi.

Muğla’daki zirai kapasitenin daha bereketli ağıl getirilmesi için Muğla’da Tarıma Dayalı İhtisas Kombinasyon Uran Bölgeleri çalışmalarında koca gelişmeler olduğunu tamlayan Gödeş, Ekincilik Odası başkanlarına Seydikemer Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı İhtisas Birleştirme Sanayi Bölgesinin son durumu için bilgi verdi.

Gödeş, Seydikemer Tarıma Dair İhtisas Benzen Sığırcılığı Organize Endüstri Bölgesi Projesinin Muğla’ya kazandırılmasındaki destekleri nedeniyle Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan ilkin doğmak için Çevre, Kentçilik ve İklim Değişikliği Bakanı Uğur Kurum’a, Ekincilik ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye ve Bakanlıklar ile Muğla milletvekillerine teşekkürname etti.

Share: