Muvaffakiyetli çalışmalara imza atan Ilçebay Kaykaç, Refahiye’ye veda etti

Erzincan’ın Refahiye ilçesinde kestirmece 3 yıldır görev fail ve kudretli çalışmalara imza atan, akıbet kararnameyle İzmir Karaburun Kaymakamı namına atanan Eyüp Kaykaç, kaymakamlık halkının katılımıyla gerçekleşen programla veda etti.

İlçede amme hava ve kuruluşları, vatandaşları ülfet edip akşam ezanı saatlerinde planlı veda yemeğinde da duygulu anlar yaşanmasına neden olan Refahiye Kaymakamı Eyüp Kaykaç, yıpranmamış yerinde göreve eksiltmek üzere Refahiye’ye veda etti.

Düzenlenen veda programına Toyluk ve Spor Icra Vekili Yardımcısı Sinan Aksu, Refahiye Belediye Başkanı Sezmek Paçacı, SELIM Fırka Genel Başkanvekili Binali Sebep’ın oğlu Bülent Sebep, muhtarlar ve çok sayıda kaza halkı katıldı.

Ilçebay Eyüp Kaykaç, yayımladığı veda mesajında şu ifadelere kayran verdi:

“Canan Refahiyeliler. 20 Ağustos 2019 tarihinde büyük aynı heyecanla başladığım ve o tarihten itibaren geçen 3 almanak süreçte seçme güne ayrı hatırat sığdırdığım Refahiye Kaza görevine veda vakti geldi. Cumhurbaşkanlığımızın yayımlamış olduğu kararnameyle çıktı artık İzmir/Karaburun Kaymakamı olarak görevime devam edeceğim. Göreve geldiğim geçmiş günden itibaren devletimizin verdiği yetkiler ışığında yorulmadan, iri bire bir iş aşkı ve azmi ile sizlere yeryüzü ongun hizmeti verebilme gayreti içerisinde oldum. Devletin müşfik elini ve vatandaşa yapışık yüzünü hissettirebilmek için Refahiye’nin beherglas köşesini müzakere ederek, sizlerle kucaklaşmaya çalıştım.

Türkiye Cumhuriyeti’nin tıpkısı kaymakamı yerine bu ülkeye hizmet etme imkanını bana sunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta doğmak üzere, bu toprakların yetiştirdiği serencam Başbakanımız Binali Sebep beyfendiye, muhterem eşi Semiha Saika’a ve Saika ailesine şükranlarımı arz ediyorum. Refahiye’birlikte görev yaptığım müddet süresince kendimi bu şehrin evladı kabilinden görüp anca çalıştım. Ata yurdum adına gördüğüm bu topraklara hizmetkar olabilmeyi bana felek fail rabbime şükrediyorum. Refahiye’üstelik gerçekleşen her kudretli çalışmanın ardında Binali Sebep beyfendinin destekleri ile ilişki ve beraberlik yatıyor. Bu uyumlu çalışmalarda bu arada çalıştığımız Milletvekillerimiz Süleyman Karaman ve Burhan Şarap, Uray Başkanımız Çakozlamak Paçaçı’ya, ülke umumi meclisi üyelerimize, çığır ve sivil cemiyet kuruluşu yöneticilerimize, siyasi parti komutan ve yönetimlerine, kalpleri hökümet için atan eksiksiz hemşeri topluluk başkanları ve yönetimine, çekicilik müdürlerimize, iş adamlarımıza, amme görevlilerimize, hayırseverlerimize, muhtarlarımıza, iş arkadaşlarıma velhasılı beni bağrına basan tekmil Hökümetli hemşerilerime teşekkürlerimi sunuyorum.

Gönül isterdi ki sizlerle ayrı ayrı vedalaşabilelim amma zamanımın kısıtlı olmasından âlem anlayışınıza sığınıyorum. Ancak, sizlerle olan umu bağımızın ve muhabbetimizin tezahürü namına, İzmir/Karaburun Kaymakamlığı görevim süresince siz değerli hemşehrilerimize seçkin zaman kapımızın sonuna kadar belirgin olacağının bilinmesini isterim.

Bu ihtisas ve düşüncelerle; mecmu Refahiyeli hemşerilerime sunu-ı veda ederken, herkesten hakkını helal etmesini diliyor, bağlılık ve saygılarımı sunuyorum. Dualarınızı bekliyorum. Allaha hayat olunuz.”

Öte yandan Refahiye Şehremini Fehmetmek Paçacı’da Kaymakam Kaykaç ile benzeri ışık paylaşarak vedasında Abdurrahim Karakoç’un dizelerine vadi verdi:

“Yolun celi olsun kardeşim. Gövde ölür, çürür, cana bakın siz. Kim kiminle yürür, ona bakın siz. Bırakın dönsün dolaşım dolaplar. Haktan hakikatten yana bakın siz.

Hak bildiğimiz yolda yürüyeceğiz. Makamlar bir vedalar gibidir. Güle güle gidiniz” – ERZİNCAN

Share: