Osmaniye Eyt İl Temsilcisi Çıpa: “Bu İnsanların Birçoğu ‘Eyt’li Olacağız’ Hevesiyle Borçlandılar ve İlk Taksitleri dahi Bu Kamer İçerisinde”

HISSE SENEDI DEMİRCİOĞLU

Osmaniye Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) İl Temsilcisi Mustafa Demir; EYT düzenlemesinin gecikmesine reaksiyon gösterdi. Çıpa, “EYT’liler hakkını istiyor, sadaka istemiyor. EYT’liler verdiği emeğin karşılığını istiyor. Bu insanların çokları asker borçlanmasını ve doğum borçlanmasını yaptırdılar. Ara Sıra arkadaşlarımız vezneci kredilerini kullanarak, nukut çekerek aktarılma eksikliklerini tamamlayarak; ‘EYT’li olacağız’ hevesiyle borçlandılar ve önceki taksitleri de bu ay içerisinde” dedi.

Osmaniye Emeklilikte Hoşnutluk Takılanlar (EYT) İl Temsilcisi Mustafa Demir, EYT düzenlemesinin gecikmesine tepki gösterdi. Mustafa Çipo, şunları söyledi:

“Bir Nice EYT’li kardeşlerimiz geliyor bizlerden vukuf kabul etmek üzere. Bizlere soruyorlar. Daha Çok vukuf veremez hale geldik. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu EYT konusu hangi zaman düzelecek? Ne ant bunu yürürlüğe girdireceğiz? ‘EYT çıkacak’ diye niteleyerek sözler verildi. Ama bir nev buna kesin karşılık alınamadı. Tümen içerisinden bazı insanlar, siyasal rüfeka; ‘Şu ahit olacak, zaman gelecek, bizden artık, Meclis’e gitti…’ Engelleme taktiği sürüp gidiyor. Önümüzde tıpkı genel intihap var. Umumi seçime büyüklüğünde tahminimiz bizleri oyalayarak, bu süreci seçime kadar sürdürüp o dönem tıpkısı politik kararname ile açıklanmaya çalışılıyor.

“SADAKA İSTEMİYOR, HAKKINI İSTİYOR”

EYT’liler burada hakkını istiyor, EYT’liler sadaka istemiyor. EYT’liler, verdiği emeğin karşılığını istiyor. Bu insanların birçoğu er borçlanmasını ve tevellüt borçlanmasını yaptırdılar. Bazı arkadaşlarımız banka kredilerini kullanarak, paralar çekerek periyot eksikliklerini tamamlayarak EYT’li olacağız hevesiyle borçlandılar ve önce taksitleri de bu ay içerisinde. Tığ Cumhurbaşkanımızdan bu konunun ayrımsız zaman geçmiş netliğe kavuşmasını alelhusus kâm ediyoruz.”

Share: