Oto yıkamacıların itici havada kip mesaisi

Oto yıkamacıların soğuk havada güçlü mesaisi

Çetin emek şartları beraberinde akarsu zammı da oto yıkamacıların belini büküyor

Kışın çalışması sunma print olan mesleklerden birini yapıyorlar

ESKİŞEHİR – Takatli şita şartlarında çalışmak zorunda kalan oto yıkamacılar, serencam zamanlarda mevrut su zamlarından belde kazançlarının düşmesinden şikayetçi.

Eskişehir genelinde canlı olan soğuk havalar birçok işletme üzere, oto yıkama işletmelerini de damarlı etkiliyor. İşleri gereği aktarılma boyu su ile oldukça haşir dağıtma olan oto yıkamacılar, özellikle bu günlerde çalışırken güçlük çekiyor. Oto yıkamacılar, yaşadıkları zorlukların yanı sıra emeklerinin karşılığını alamamaktan şikayetçiler. Yaz şita fark etmeden işlemek zorunda olan oto yıkamacılar, şebeke suyuna art arda gelen zamlara rağmen fiyatlarda çoğalma yapmamak için direniyor. Oto yıkama ücretine en üst Orak Ayı ayında zam yaptıklarını belirten işletmeci Fahri Toğrul, küsurat maliyetlerden ufuk zorlandıklarını dile getirdi.

“Kışın çalışması genişlik yumruk olan mesleklerden birini yapıyoruz”

Oldukça ağırlık şartlarda çalıştıklarını belirten oto yıkamacı Gönüllü Toğrul, şita aylarında ellerinde çatlaklar ve itici yanıkları oluştuğunu belirtirken, “Bizim üzere soğuk şartlarda çalışmak print oluyor. Islak havluyla suyla uğraşıyoruz, eldivenle çalışamıyoruz. Açık umum ile çalıştığımız için ellerde çatlama, sevimsiz yanığı olabiliyor. Ayaklarımızda dahi sevimsiz yanığı olabiliyor. Kışın çalışması arz tahakküm olan mesleklerden birini yapıyoruz. Eskişehir’in soğuğunda hizmet etmek gayet print oluyor. Rahatsız oluyoruz, sökel olmamak amacıyla direniyoruz” ifadelerini kullandı.

“O günden bu güne bindirim yapmamak için direniyoruz”

Kırıcı şita şartlarının yanında kalan maliyetlerin birlikte onları zorladığını anlatan Toğrul, kestirmece 6 aydır oto yıkama ücretine bindirim yapmadıklarını dile getirdi. Şu anda 110 liralık olan oto yıkama ücretine yüzde 20 civarı remiks yapmayı düşündüklerini söyleyen Toğrul sözlerine şöyle devam etti:

“Hava sıcaklığı sıfırın altına düştüğü devir suyun donmaması için gerek sistemimizin suyunu boşaltıyoruz gerekse devamlı çalışmasını sağlıyoruz. Bu bize hareketlilik, su gibi ekstra ağırbaşlılık getiriyor. Suyun donmaması için bunları yerine tefhim etmek zorundayız. en üst Orak Ayı ayında remiks yaptık, o günden bu güne bindirim yapmamak için direniyoruz. Onun konusunda Ağustos ve Teşrinisani ayında atılmak üzere iki kat akarsu zammı geldi. İşin içinden çıkmakta zorlanıyoruz ama elimizi taşın altına koyduk, direnmeye çalışıyoruz. Otomobillerde bağırsak dış yıkama şu anda 110 liralık, süfli üst 6 aydır ayrımsız. İlerleyen zamanlarda şartları dahi düşünerek fiyatı ayarlayacağız. 110 liranın üzerine yüzde 20 civarı tıpkı remiks yapabiliriz”

Share: