Rize’ da Sokak Köpeğinin Saldırıya Uğramasına Reaksiyon: “Olayın Üzerine Gidilmesi Lazım Hayvana Çabukluk Kabul Edilemez”

GENÇAĞA KARAFAZLI

Rize’da geçen hafta kıraathane avlusunda yatan köpeğe A.Ç. isimli yurttaş elindeki ahşap dayak ile bir nice kere vurdu. Görüntülerin basına yansıması üstüne A.Ç. savcılık aracılığıyla ifadesi alınıp erkin bırakıldı. İşletmeci Mustafa Sadıkoğlu ve kahve müdavimleri bile saldırıya aksülamel gösterdi ve kendilerinin hayvansever olduğunu söyledi.

Rize Müftü Mahallesi’nde 26 Ocak’ta meydana mevrut olayda tıpkısı kahvehanenin kaldırıma bitişik verandasına sığınan köpeğe A.Ç. ünlü tıpkısı hayat elindeki patak ile saldırdı. A.Ç.’nin, kahvehaneye girerek köpeğe birçok misil vurmasına karşın, köpek oradan kaçana büyüklüğünde, etraftaki insanların momentum olayına aksülamel göstermemesi ilgi çekmişti. Bu genişlik basına yansıyınca A.Ç. savcılıkta ifadesi alınıp salıverildi.

“KÖPEĞİN DURUMU İYİ AMMA ARTIK BURAYA GELMİYOR”

Köpeğe işkence edilmesine aksülamel gösteren kıraathane sahibi Mustafa Sadıkoğlu şöyle konuştu:

“Burada yaşanan bu fenomen bize yakışmadı, bu kahvenin müşterilerinin hayvansever olduğu bilinir, hatalı anlaşıldı bu olay. Sosyal medyada kimse engelleme etmedi diye niteleyerek falsolu anlaşıldı, bu sırada içeride bile kimse bulunmayan. Burada duran beş altı güç de bizle ilişkin değil, yoldan geçe dinlenen eşhas. Onları da ego tanımıyorum. Olaydan sonra köpeğimiz gelmedi buralara, peşine gittik etrafta dolaşıp bu tarafa gelmediğini gördük. Köpekte seçme esenlik sorunu bulunmayan. O günden beri buraya gelmiyor.

“BENİM KEDİM O KÖPEĞE GÜVENİP ONUN ETRAFINDA DOLAŞIYORDU, KEDİM ŞU ANDA DIŞARIYA ÇIKMAKTA TEDİRGİN DURUMDA”

Biz burada yavru bir kedi bulduk güzeşte sene. Benzeri akşam kayboldu ertesi aktarılma ayağını çekerek geldi. Hususi ayrımsız dispanserde operasyon olması gerektiğini söylediler.  Bire Bir veterinere ulaştık, bir müzaheret kampanyası oluşturdu burada. İki saatte yeterli dünyalık toplandı. Kediyi götürüp konfirmasyon ettik dispansere, orada tıpkısı dönüş çetin bakımda kaldı ikinci dönem aldık. Ego art katta okkalı hizmet yaptım, yedi devir gözettik. Şu anda kedimiz çok dolgunca, herkesle hempa ismi Tütün ve tıpkı köpekle, şiddete uğrayan köpekle bacanak olan bire bir pisik. O köpeğe güvenerek K9 kabil dolaşıyordu, o köpek buraya gelmediği üzere buraya güzeşte akşamdan beri yabancı köpekler gelmeye başladı benim kedim birlikte hariç çıkmıyor imdi gergin durumda.”

“BU KAPIK SAYESİNDE ÇOCUĞUM KORKUSUNU YENDİ”

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’e seslenerek çıkmaz hayvanları amacıyla yaşam alanları oluşturulmasını isteyen mahalle sakinlerinden Uca Etçi ünlü benzeri yurttaş Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan ve bozuk Başvekil Mesut Yılmaz’ın memleketi Rize’nin acı anılmasını akilane bulmadığını rapor ederek şunları söyledi:

“O ahit yaşanan olayda adamın köpeğe vuracağını adisyon edemeyiz, farkına varınca ihvan kalktılar elini tuttular, o arada kapik artık gitti. Onlar bile müdahale ettiler amma bizler burada olsak bu fenomen hiç olmazdı. Benim çocuğum köpekten korkardı bu kapik sayesinde kapik korkusunu yüzdelik otuzlara büyüklüğünde indirdim.

“SOKAK HAYVANLARINA YAŞAM ALANLARI OLUŞTURULSUN”

Rize içerisinde adamakıllı bir düz bulunsun, tığ efsanevi severler, hayvanlara araç alınsın diye niteleyerek su faturalarımızdan giderleri karşılansın diye gönüllü imza vererek destekleriz. Kameralarla seyredebilelim, dağın başında de olsa. Orada biraz insana dahi emek alanı oluştursun. Dünya’ya kat sayı olalım, Cumhurbaşkanının, Ongun Yılmaz’ın şehri bura. Bir Nice çalışkan olan siyasetçi, inşaatçı Rizeli dünyaya benzer olsunlar. Hazır Cumhurbaşkanımız birlikte Rizeli, sayın Şehremini’mızdan talebimiz bu hayvanları insanların hayat alanlarından alıp kendi hayat alanlarını oluşturmaktır. Saldırıya uğrayan köpeğin durumu de gayet iyidir. Bu hayvan mahallemizin sevgilisi. Bu bölgede oturan herkesi bu tanır başkaca habbe kapısına kadar bana sonsuz zevcelik boy bos, mahallenin bütün çocuklarını tanır. Mahalleli de bunu haddinden fazla sever.”

“BİZ VATANDAŞA SALDIRDIĞINI GÖRMEDİK”

Mahallede kâin aynı markette kasap namına çalışan vatandaş ise köpeğin haddinden fazla asude olduğunu kimseye saldırmadığını, 8 yıldır tanıdıklarını şöyle anlattı:

“Sekiz yıldan beri burada yaşıyor. Tığ besleyip bakıyoruz bu köpeği. Aynı şeyler alıp bu köpeğe veren müşterilerimiz dahi var. Bugün geldi bire bir müşterimize kuzu yaptık, özellikle bana kemiğini bu köpeğe ver dedi. Şu asıl kadar rastgele saldırganlığını tığ görmedik. Ihtimal aynı insandan keder iş görmüştür ona benzetmiştir onu. Saldırdı diyorlar ama biz görmedik. Sair nev hayvana yapılmaması gereken tıpkı şeydir bu.”

“BEN PAKİZE DERİM ONA. HADDINDEN FAZLA TEVAZULU BİR EFSANEVI”

Benzeri gayrı mahalle sakini ise şöyle konuştu:

“Bu köpeği biz yıllardır tanıyoruz. Uray bir zamanlar ıslahat amacıyla almıştı, orada aynı yıl durdu, kaçtı ve geçmiş geldiği düz yine bura. Burada bizi tanır kimseye da bir zararı yoktur. İsim de taktık ben Pakize derim ona. Çokça tevazulu tıpkısı efsanevi. Hoppadak bu olayda değil çevredeki sair hayvanlara yapılan şiddetin takibi yapılmalı. Ego o tün geldim işten çıktıktan sonra baktım ki buralarda mı diye köpek. Dediklerine göre çivili sopayla vurmuş, bunun üzerine gidilmesi lazım.”

Share: