Şırnak’ta TTF Bölgesel Triatlon Ligi’nin bir numara kadem yarışmaları yapıldı

Türkiye Triatlon Federasyonu (TTF) vasıtasıyla kombinasyon edilen Bölgesel Triatlon Ligi’nin 14. kesim birinci kadem yarışları Şırnak’ta yapıldı.

Sporcular, Cahillik ve Spor İl Müdürlüğü Nısıf Olimpik Tutkun Yüzme Havuzu ve Şehir Stadı’nda gerçekleştirilen yüzme ve koşu yarışmalarında savaş etti.

“Minik”, “güre”, “yıldızlar” ve “elit” kategorilerinde mecmu 35 sporcu önceki yüzdü daha sonraları parkurda koştu.

Yarışmaların peşi sıra dereceye giren sporculara ortaklık belgesi verildi.

“Burada ongun tıpkısı gelecek gördüğümüzü söyleyebilirim”

TTF Umumi Koordinatörü Serkan Parıltı, AA muhabirine, ilk defa Güneydoğu Küçük Asya Bölgesi’nde triatlon yapıldığını rapor ederek, yarışlara site genelinden 35 sporcunun katıldığını söyledi.

Parıltı, amaçlarının triatlonu bölgelere yayıp buradan çıkan sporcuların Türkiye şampiyonasına katılmasını nail olmak olduğunu kaydetti.

Bölgesel yarışmaların arkası sıra dereceye giren sporcuları federasyon adına Ayvalık Cunda’dahi ağırlayacaklarını anlatan Balkır, burada Türkiye şampiyonası düzenleyeceklerini anlatım etti.

Parıltı, “Gördüğümüz kadarıyla çok gür yüzen ve koşan sporcular var. Burada ongun tıpkı ati gördüğümüzü söyleyebilirim. Burada olmaktan çok mutlu olduk. Ferda de bu karşılaşmaların 2’nci ayağını Batman’bile yapacağız.” dedi.

Yarışmaya katılan Seyithan Kargün, yüzmeyi çok sevdiğini, bu yarışmada kişi yaş kategorisinde birinci olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Kargün, bunun farklı ayrımsız branş olduğunu dile getirerek, “İnşallah daha güzel dereceler elde ederim. Türkiye finallerine süzülmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.



Share: