TR82 Havza Planı Kastamonu İl Çalıştayı 17 Ağustos’ta yapılacak

Şimal Küçük Asya Kalkınma Ajansı eliyle TR82 Bölgesi Nahiye Planı tedarik çalışmaları çerçevesinde düzenlenmesi planlanan ve sel afeti cihetiyle ertelenen Kastamonu İl Çalıştayı, 17 Ağustos tarihinde yapılacak.

Sanayi ve Uygulayım Bilimi Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Umumi Müdürlüğü koordinasyonunda planlı TR82 Bölgesi 2024-2028 Yılı Nahiye Planı tedbir çalışmaları çerçevesinde, Yıldız Rum Kalkınma Ajansı (KUZKA) marifetiyle 27 Haziran’da Çankırı’da, 29 Haziran’da ise Sinop’ta yapılan ülke çalıştaylarının sonuncusu 17 Ağustos 2022 Çarşamba haset Kastamonu’da gerçekleştirilecek. Bölgedeki kamu sektörü, hür teşebbüs ve sivil topluluk kuruluşlarının katılımıyla düzenlenecek Kastamonu Havza Planı İl Çalıştayı KUZKA Hizmet Binası’nda yapılacak.

Katılımcı aynı yaklaşımla yürütülecek icraat çerçevesinde, ‘ekonomik göstergeler, rakiplik gücü ve envestisman ortamı, nüfusun genel durumu ve beşeri anamal, sosyal kalkınma, yaşam kalitesi, erişilebilirlik ve enfrastrüktür, tabii ve tarihi değerler, ekin, turizm, iklim değişikliği ve çevre-kıyamet riskleri, ekincilik ve kırsal kalkınma’ başlıklarındaki 7 etkinlikte masada tıpkısı araya ati katılımcılar, konularına ait fikirlerini ortaya koyacak.

Nahiye planına daha fazla görüşün yansımasını sağlamak için “Dış Paydaş Anketi” da düzenleyen KUZKA, buradan ati fikirleri da bölge planına yansıtmayı amaçlıyor. Bu amaçla vatandaşların, KUZKA’nın kurumsal genel ağ sitesinde yayımlanan ankete ortaklık sağlayarak “Kesim Planı”na katkı verebilecekleri belirtildi.

Öte yandan, henüz geçmiş düzenlenmesi planlanan çalıştay, 27 Haziran tarihinde Garp Karadeniz ve Kastamonu’da yaşanan dominant cihetiyle ertelenmişti. – KASTAMONU

Share: