Ukrayna’ya giden Reisicumhur Erdoğan’ın Zelenski ile görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Potoçki Sarayı’nda Ukrayna Kerem Başkanı Volodimir Zelenskiy ile tıpkısı araya geldi. Cumhur Reisi Erdoğan ve Zelenskiy’nin Potoçki Sarayı’ndaki görüşmesi, saat 14.40’birlikte başladı.

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİ DE UKRAYNA’DA

Cumhur Reisi Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Elbette Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Defans Bakanı Hulusi Akar, Ekincilik ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Kağan Dikme, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Defans Sanayii Başkanı İsmail Çipo, DOĞRU Tümen Genel Başbuğ Yardımcısı ve Öğür Sözcüsü Ömer Polat ile Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar dahi zevcelik etti.

SAVAŞ SONA ERECEK Mİ?

Gayrı taraftan, Cumhur Reisi Erdoğan, savaşın ardından ilk defa Ukrayna’yı müzakere etti.

Masadaki iki antet tahıl koridorunun işlerliğinin arttırılması ve savaşın diplomatik yollarla çözümü amacıyla atılacak adımlar.

İki şef arasındaki görüşmede, stratejik ortaklık düzeyindeki Türkiye-Ukrayna ilişkileri bütün yönleriyle değerlendirilecek. Görüşmede, Ukrayna tahılının dünya pazarlarına ihracı üzere teşkil edilen mekanizmanın faaliyetleri ele alınacak.

Erdoğan’ın ziyareti sırasında Konfedere Uluslar Umumi Sekreteri Antonio Guterres da Ukrayna’da olacak. Bu kapsamda Erdoğan, Zelenski ve Guterres’in dahi katılımıyla müselles benzeri doruk gerçekleştirilmesi üstelik öngörülüyor.

MASADA 2 LAF VARDI

24 Şubat’ta Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından bu yana ilk kez ülkeye ülfet gerçekleştiren Cumhur Reisi Erdoğan, Ukraynalı mevkidaşı Zelenski ile hem hububat koridorunu hem de savaşın diplomatik yollarla sonlanması konusunu ele algı.



Share: