8 yaşındaki Poyraz çiftteker parasını hareket bölgesine yolladı

Eskişehir’üstelik, Kahramanmaraş merkezli depremi dinç vatandaşlar için müzaheret toplayan bir okulda okuyan 8 yaşındaki öğrenci, biriktirdiği bisiklet parasını kumbarasını ile alay malay yer sarsıntısı bölgesine gönderilmesi amacıyla öğretmelerine verdi. Üstünde ‘Bu mal benim bisiklet amacıyla biriktirdiğim param. Kumbarayı oradaki kardeşlerime gönderiyorum. Cenabıhak sizi korusun, ego sizin için dua edeceğim’ kayıtlı kumbarayı doğrulama kayran okul yönetimi, minik öğrencilerine derrace bağış etti.

Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler bile yaraları bağışlamak için ülkeden yardımlar, kıran bölgesine aktarıyor. Şişman benzeri cansiparane yapılan yardımlarda vatandaşlar, oradaki depremzedelere tıpkı nebze de olsa destek olmaya çalışıyor. Eskişehir’de de binlerce koca kıran bölgesine ihtiyaç malzemesi ve maddesel yardımlar yapıyor. Odunpazarı ilçesi Vadişehir Mahallesi’nde kâin tıpkısı özel ekol dahi müzaheret çalışmalarına katıldı. Meslek çalışanlarından velilere büyüklüğünde herkesin katıldığı yardımlarda 8 yaşındaki tıpkı çocuğun biriktirdiği velespit parasını okul yönetimine konfirmasyon etmesi duygulandırdı. Muazzez Poyraz Kaya ismindeki minik, üstünde ‘Bu para benim bisiklet üzere biriktirdiğim param. Kumbarayı oradaki kardeşlerime gönderiyorum. Allah sizi korusun, ben sizin için yakarış edeceğim’ yazılmış kumbarasını okul yönetimine tasdik etti. Öğrencinin özveren davranışını gören meslek yönetimi, humbara içindeki paraları yardımların içine katarken, minik Poyraz’a da bire bir velespit ihsan etti. 8 yaşındaki Poyraz Kayaç hem yardımları bölgeye ulaştığı amacıyla hem üstelik bisikleti için çok bahtiyar oldu.

“Mont almıştım onu de zelzele bölgesine çarpmak istedi”

Ermiş Poyraz’ın annesi olan Heyecan Kayaç, çocuğunun oradaki özelikle torunlar amacıyla haddinden fazla üzüldüğünü belirtti. Çocuğunun montunu birlikte koymak istediğini söyleyen anne Kaya, “Haberleri izleyip bizim üzüldüğümüz gördü ve ‘Ego kumbaramı atfetmek istiyorum’ dedi. Ben evvel ilkin kabul etmedim, amma ısrar edip ‘Ego yine biriktirip velespit alırım’ dedi. Sonraları okulumuza getirdik topladığımız parayı. Daha sonra öğretmenlerimiz durumu öğrendikten sonradan ikinci sevinci yaşattılar. Çocuğuma çiftteker almışlar. Oğlum çokça sevindi. Kumbarasında harçlığından mütezayit, bayramdaki harçlıklarını biriktirdiği tıpkısı tutar servet vardı. İki gün geçmiş montgomer almıştım onu bile hareket bölgesine götürmek istedi. Henüz sonra kumbarandaki paralarla mont alırlar diye avuntu ettik” dedi.

“Velespit almak için biriktirdiği kumbarasındaki parayı tığ ayrılmak istedi”

Özel Meslek Müdürü Şükrü Erkoca ise hakeza ayrıntılı ihatalı bir öğrencinin okullarında eğitim aldığı için çokça bahtiyar olduğunun altını çizdi. Konuyla ilgilendiren konuşan Erkoca, “Poyraz öğrencimiz kumbarasında bisiklet depo etmek amacıyla mal biriktiriyormuş. Elan sonradan okulumuzda depremzedeler amacıyla dünyalık toplandığını duyunca çiftteker almak üzere biriktirdiği kumbarasındaki bir tutar parayı biz sarkıtmak istedi. Bu durumu meslek kurucularımız ve hoca arkadaşlarımız duyunca hedefi olan bisikleti hediye ettiler. Duyar aynı çizi, bu konuda emeği güzeşte herkese teşekkürname ederim. Depremde vefat edenlere Cenabıhak’tan yağmur, yaralılara müstacel şifalar diliyorum” ifadelerine vadi verdi. – ESKİŞEHİR

Share: