Bozuk miftah parçalarından UTV yaptılar

Rize’birlikte öz fabrikasında hayatiyet ustası adına çalışan İbrahim Çakar, kardeşi Emrah Şimşekli Fener ile Çatlak 2020’da atılmış parçalardan âdeta motorlu açacak beğenmek amacıyla kolları sıvadı.

BALKONDA BİRLEŞTİRDİLER

Emrah Çakar, bilgisayarda izlediği görüntüler sayesinde UTV’yi tasarlarken İbrahim Çakar ise lazım parçaları tanıdıklarından ve endüstri sitesinden topladı. Şimşekli Fener kardeşler, araba parçaları ve kişi yaptıkları aksamları merkeze tutkun Muradiye beldesinin Mesudiye Mahallesi’ndeki evlerinin antre katındaki balkonda birleştirmeye başladı. İbrahim Şimşekli Fener, kestiği çıpa aksamın birleştirilmesi amacıyla fabrikadan faaliyet arkadaşı hakikat ustası Fatih Nazik’ten arkalama aldı.

25 BİN LİRAYA DÜNYALIK OLDU

Şimşekli Fener kardeşler ile Fatih Nazik, 5 mahiye faaliyet böylecene türlü araçların parçalarını birleştirerek 1500 cc, 75 beygir gücünde, toprak tipi, el kitabı vitesli UTV’yi tamamlamayı başardı. Seçme soy yolda ve yerey şartında, arkasına yük bağlanarak birlikte kullanılabilen ve 70 kilometre hıza ulaşabilen vasıta, yaklaşık 25 bin liraya servet oldu. İbrahim Çakar çocukluk hayalini yapmak amacıyla yola çıktığını ve kardeşinden bindi istediğini söyledi.

“RAMPAYI RAHAT ÇIKIYORUZ”

Kovid-19 salgını sürecinde günün nazik bölümünü evde geçirdiklerini belirten Çakar, “Eski tıpkısı araba alarak onu parçaladık. İşimize yarayan parçalarını kullandık. Motoru arkaya koyarak ağırlığı arkaya verdik. Bu bize avantajlar sağladı. Rampayı rahat çıkıyoruz.” dedi.

Şimşekli Fener, demirleri öz imkanlarıyla büktüklerini, kaynağı için Fatih Şişman’ten yardım istediklerini anlatarak, “Kardeşim ile kestik büktük, Fatih yordamlı kaynağını sağlamlaştırdı. Salim olsun o üstelik bize yardımcı oldu. Sac işini birlikte yaptık. Birlikte konuşarak, bilgelik alışverişi yaparak arabayı ortaya çıkardık.” diyerek konuştu. İbrahim Şimşekli Fener, traktör lastiği kullandıkları uzlaştırıcı karda ve tahakküm yollarda denediklerini ve sorun yaşamadıklarını kaydetti.

“DAHA UFAK BİR HUSUS BEKLİYORDUM”

Hakikat ustası Fatih Nazik ise kendisinden bindi istendiğinde severek kabul ettiğini dile getirerek, şunları söyledi: “Bu kadar şişman bir araba ortaya çıkmasını beklemiyordum. Elan ufak beribenzer bire bir husus bekliyordum. İbrahim ustayı 15 senedir tanıyorum. Çocukluk hayali fazla fayrap etmek. Evvel sakat arabası yapıp çalıştığımız fabrikada sürmüştü. Arkası Sıra buna başladı. Böyle fazla ortaya bundan sonra. Gitmedikleri düz kalmadı. İnsanın zor çıkacağı yerlere çıkıyor.”

“HEP ‘OLMAZ, BU İŞ YÜRÜMEZ’ DİYORDU”

Emrah Çakar, Karadeniz Bölgesi’nde alelhusus Rize’da çocukların kara tahta araba yaptığını belirterek, kendilerinin bile çocukluk heveslerinin içlerinde kalması dolayısıyla hakeza tıpkı çalışmaya başladıklarını dile getirdi. Pandemi sürecinin mesai süresini uzattığını vurgulayan Şimşekli Fener, şöyle konuştu: “Ercecik çalışmaya başlıyorduk. Incelmemiş olan malzemeleri elle işledik. Ilkokul kamer boyunca şartların bize verdiği imkanlar doğrultusunda uzlaştırıcı ortaya çıkardık. Çevremizdekiler, ‘Olmaz, yürümez’ diyerek düşünüyorlardı. Çalıştığımız dönemde çokça gürültülü yaptık. Komşularımız, akrabalarımız bize götürüm etti. Bu konuda onlara çok teşekkürname ediyorum.”

Şimşekli Fener, “Çığlık yollarından birçok yaylaya ulaşabiliyoruz. Handüzü, Çağrankaya yaylalarına çıkıyoruz. Normal arabaların girmediği yerlere giriyoruz. Çığır yolları biz nöbet kendisine görüyoruz. ‘Kırılır, bozulur diye derdimiz yok, zorluyoruz. Sonuna büyüklüğünde gidiyoruz.” dedi.

Share: