Karı afiyet çalışanlarına müstakbel sürüş eğitimi verildi

Burdur’bile 112 Acil Servis Hizmetlerinde memur 11 kadın sağlık çalışanına, gerekseme halinde ambulans kullanabilmeleri amacıyla müstakbel sürüş eğitimi verildi.

İl Afiyet Müdürlüğünce planlı “Ambulans Sürüş Tekniği” eğitimlerinde liyakatli olan 11 eş sağlıkçı daha sertifikalarını aldı.

Burdur Ambulans Servisi Başhekimi Cemal Şencan, AA muhabirine, ambulansın vakaya erişme süresini kısaltmayı amaçladıklarını söyledi.

Verdikleri hizmette atiklik büyüklüğünde güvenliğin dahi cesim olduğunu vurgulayan Şencan, “Daha Çok ambulansta işyar sürücü ehliyeti olan bütün personelimiz ambulansı kullanabilecek duruma geliyor. Bu eğitimle ambulansı üstelik çokça dolgunca tanımaya başlıyorlar. Motosiklet bakımını, sargaç değiştirmesi gerekirse bunu nasıl yapacaklarını, karlı şartlarda zincir arızi kadar araçla ait bir nice mekanik teknikleri kazanıyorlar.” dedi.

Şencan, kursiyerlerin bunun yanı sıra ileri sürüş tekniğiyle şappadak kaçışlar, manevra kabiliyeti, güçlü kere ve gidiş geliş koşullarında elbet akıntı etmeleri konularında eğitim aldıklarını kaydetti.

Ivedi vakalara ulaşmada Afiyet Bakanlığının civar gördüğü süreleri yakalamada erdemli orana eş olduklarını dile getiren Şencan, “Kesim içi vakalarında yüzdelik 98-99 oranında 10 dakikada geçmiş engelleme süremiz mevcut. Kırsaldaki vakalarda Bakanlığımızın oranı 30 an, bu süreyi yakalama oranımız dahi yüzdelik 99 civarında. Bu eğitimlerle ilimizde acul bire bir şekilde vatandaşlarımıza bakım vermeyi sürdürüyoruz.” diyerek konuştu.

“Sunu büyük mutluluğumuz hastaları vaktiyle bakmak”

Evgin Tababet Teknisyeni Selda Tekerlek, eğitimin hayır olduğunu dile getirdi.

Cankurtaran sürücülüğünün yumruk aynı hisse senedi olduğuna dikkati çeken Tekerlek, “Ivedi vakalara ayrımsız can kurtaracağım duygusuyla yola çıkıyoruz. Arz nazik mutluluğumuz örneğin kalp krizi nâkil tıpkı kişiyi vaktiyle hastaneye yetiştirmek. Bu eğitimlerle bunu henüz çabuk ve emin yapmayı öğreniyoruz.” ifadelerini kullandı.

Paramedik Ayşe Alakuş, cankurtaran sürüş tekniği eğitiminin üstesinden geldiklerini, eskimemiş yetenekler kazandıklarını anlattı.

Ümmühan Tüzcel, 10 yıldır 112 Evgin Serviste çalıştığını, ambulansı henüz dikkatli ve emniyetli fethetmek üzere eğitime katıldığını kaydetti.

Eğitmen Gaye Bahtiyar ise 4 yıldır kentte ambulans sürüş teknikleri eğitimini sürdürdüğüne belen ederek eğitimin tıpkı dönem teorik, 3 aktarılma uygulamadan oluştuğunu aktardı.

Share: