Bozuk Burdur Şehremini Bağış İlci, Vefatının 24. Sene Dönümünde Mezarı Başında Anıldı

MUHAMMET FATİH BAŞCI

Afyonkarahisar’üstelik 1998 yılında, geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren dönemin Burdur Belediye Reisi Ödül İlci, vefatının 24. sene dönümünde mezarı başında planlı törenle anıldı.

Afyonkarahisar’üstelik 1998 yılında huzur aracıyla geçirdiği gidiş geliş kazasında hayatlarını kaybeden dönemin Burdur Şehremini Bergüzar İlci, danışmanı gazeteci Gülçin İlci Bozkurt ve şoförü Ahmet Ugˆuz vefatlarının 24. sene do¨nu¨mu¨nde mezarları başında anıldı.

Burdur Belediyesi aracılığıyla düzenlenen yâd programına, Burdur Belediye Reisi Mualla Orkun Ercengiz, eşi Görüntü Ercengiz, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, CHP Kalıp İlçe Başkanı Ağıl Büğdüz, CHP Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer, rahmetli Komutan Dürü İlci’nin eşi Birsen İlci, Ihsan İlci, Gülçin İlci Bozkurt ve Ahmet Uğuz’un sevenleri ile yakınları katıldı.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZIN GÖREV ŞEHİDİ OLABİLMESİ İÇİN 2014 YILINDA BİR SAVAŞ VERMİŞTİK”

Burdur Şehremini Şanlı Orkun Ercengiz, şunları söyledi:

“24 yıl önce aramızdan ayrıldığı günden beri tek içimizden çıkmayan ve Burdur halkının gönlünde efsane başkan kendisine mezkûr rahmetli başkanımız ve değerli iş arkadaşlarının ölüm sene dönümünde bizi serbest bırakmadığınız üzere hepinize ayrı ayrı teşekkür girmek istiyorum. Sonuçta bizlere bakarak, görev gereği çıktığı yolda canına servet olan tıpkı ilçe sonucu kaybettiğimiz belediye başkanımızın fariza şehidi olabilmesi amacıyla 2014 yılında bire bir uğraş vermiştik. Amacımız fariza şehidi namına bizlerin gönlünde anılan haliyle resmileştirilmesiydi. Bu mücadeleyi ettik, ancak ne başkanımızın hangi birlikte yakın himmet arkadaşlarımızı nezaret uygun görmedi. Amma Burdur halkı için gecesini, gündüzünü tek birbirinden fark etmeden etkin ve haddinden fazla başarılı iki dönemin serencam günlerinde esasen İzmir’birlikte Burdurluların, Burdur’un adının seçkin anıldığı yerde olabilmek için, ayrımsız etkinliğe gelmek amacıyla mümasil iş arkadaşları Gülçin Karı ve Ahmet Komutan ile alay malay maalesef haddinden fazla uzak olmayan aynı mesafede elim tıpkı kazada onları yitirdik.

“24 YIL GEÇSE DAHI BURDUR HALKININ GÖNLÜNDE İLK GÜNKÜ ÇALIŞMA AZMİNİN DİLİNDEN DÜŞMEMESİ ONU SEVENLER YERINE BİZLERİ BİR NEBZE OLSUN MUTLU EDİYOR”

Ancak merhum başkanımızın bıraktığı ve bizlere öğütlediği Burdur Belediyesi çalışanları ve Burdur Şehremaneti başkanları olarak elimizden geleni yapıp onlara ve Burdur halkına layık olmaya çalışıyoruz. Ne bahtiyar kim aradan 24 yıl geçse dahi Burdur halkının gönlünde önce günkü çalışma azminin dilinden düşmemesi onu sevenler namına bizleri aynı nebze olsun bahtiyar ediyor. Tahminî 9 yıldır bu görevi yapıyorum, dışı seni içi beni yakan bu görevde zat evlatlarına, özlük ailesine haddinden fazla dahi ant ayırmadan cansiperane çalışmalarıyla rahmetli başkanımızın Burdur’a yaptıklarını seçkin geçen devir elan bol rüşvet edebiliyorum kurumun içerisinde olduğum üzere. Mekanları cennet olsun. Sonuçta Burdur halkının gönlünde ongun şeylerle anılıyor olabilmiş kalkışmak bence temas şeyden eşsiz. Bizler onların sevenleri olarak, onların kardeşleri, evlatları yerine bir el elan onları rahmet, minnettarlık ve şükranla anıyoruz. Ruhları cıvıl cıvıl olsun, mekanları behişt olsun.”

“BİZ GERİDE KALANLARI İÇİN ONUR VERİCİ”

Rahmetli Başbuğ Armağan İlci’nin eşi Birsen İlci ise şunları söyledi:

“Bugün rahmetlik eşim Bağış İlci’nin, Gülçin Bozkurt’un ve Ahmet Uğuz’un ölümlerinin 24. yılı. Hepinize burada bulunduğunuz, bizleri boydak bırakmadığınız amacıyla teşekkür ediyorum. Bu acun hepimiz amacıyla gelip eğreti. Mehabetli olan ardımızdan elbette anıldığımız. Eşimin 9 almanak fariza süresi boyunca yaptığı çalışmalarla angın olması, onların sahiplenilmesi biz geride kalanları için onur donör. Yaptığı çalışmaları sahiplenilip peşi sıra bitmeme ettirilmesini yutmak birlikte bizleri bahtiyar ediyor. Buraya kadar geldiğiniz ve bizleri serbest bırakmadığınız üzere hepinize teşekkürname ediyorum. Işıklar zarfında yatsınlar.”

Daha sonra üç ismin bile mezarlarında dua edildi, karanfiller bırakıldı.

Share: