Antipatik havalar terzilerin yüzünü güldürdü

Eskişehir’bile kış aylarının gelmesiyle terzilerde ki su arttı.

Şita aylarının gelmesiyle vatandaşlar terzilerin yolunu tuttu. Kışlık kıyafetlerin onarım ve bakımını özne terzilerin ise yüzü güldü. İş yüklerinin artmasından kıvançlı olan terziler vatandaşların şita aylarından inatçı etkilenmemesi üzere ürünleri güdük sürede teslim ediyor.

“Bazen giyecekler artık çöpte görsem almam diyeceğiniz tıpkı kuzuluk geliyor”

Eskişehir’dahi dikiş özne Hasibe Dülger, vatandaşların minimum masrafla işlerini halletmeye çalıştığını söyledi. Çalışmalarını doğrulama ettikten sonra müşterilerin memnun ve bahtiyar yerine ayrıldığını, bu yüzden vatandaşların yine yine dükkana uğradığını belirten Dülger, “Kazak ve pantolon kadar ürünlerin fiyatının artması cihetiyle vatandaşların terzilere talebi arttı. Fiyatlar çok yükseldi, genişlik yalın kat kışlık mont bin liradan başlıyor. Nedeniyle insanlar artık tamir sistemine yöneldi. Vatandaşlar elbiselerini onarım ettiriyorlar. Montların fermuarlarını yapıyoruz, yırtılan pantolonları dikiyoruz. Kıyafetin astarı eskiyor, getiriyorlar astarını değiştiriyoruz bilahare tekrar eskiyor ve tekrar getiriyorlar. Vatandaşlar minimum masraf hangi kadarsa ona yöneliyor. Yeryüzü mahdut tıpkısı kot 400-500 lira. İnsanlar bize eski kotlarını getiriyorlar, 30-40 liraya tamir ediyoruz. Bu yüzden işlerimizde banko bir artma var” dedi.

“Vatandaşlar kumaş getirip istedikleri giysiyi diktiriyorlar”

İnsanların elbise masrafını azaltmak istemesi cihetiyle kumaş getirip uzaklaştırmak diktirdiklerini belirten Dülger, dikim siparişleri cihetiyle işlerinin elan üstelik yoğunlaşmaya başladığını belirtti. Zinde müşterilerinin bile artmaya başladığını kaydeden Dülger şunları söyledi:

“Benzeri da dikime yönelme hâli var. Vatandaşların evde sandıklarında kâin, ellerinde olan yahut kaput tahrilli pazardan buldukları kumaşları getirip istedikleri giysiyi diktiriyorlar. Bu şekilde birlikte bizim işlerimiz çoğaldı. Kumaş alıp diktirmek daha hesaplıya geliyor, bire bir pantolon için 60-70 liraya kumaş alıp getiriyorlar tığ üstelik onu 150 liraya dikiyoruz. Bu birlikte vatandaş üzere kestirmece 200-250 liraya balya geliyor. Hem istediği üzere vücuduna tam oluyor hem de elan ucuza geliyor. Onu satın almaya kalksalar 500 liradan aşağıya alamazlar. Zımnında böylesi vatandaşa elan iktisadi geliyor. Yani dikim işinde son zamanlarda aynı artış var ama tadilatta daha çok artış var. Bilcümle tebeddülat geliyor, sabah akşam tamirat yapıyoruz. Gençler da geliyorlar. Pantolonları yırtılıyor, montları eskiyor, yırtılıyor ya bile fermuarları bozuluyor. Bize getirip kıyafetlerini tamirat ettiriyorlar. Biz onları örüyoruz, sağlamlaştırıyoruz ve teyit ediyoruz. Genişlik haddinden fazla pantolon tamirat ediyoruz ve mont fermuarı yapıyoruz. Kış olduğu için insanlar montgomer giyiyorlar, fermuarları bozulduğu devir bize getiriyorlar.” – ESKİŞEHİR

Share: