“Kılıçdaroğlu’ndan henüz tahsilliyim aday atılmak istiyorum” diyen Bolu Belediye Başkanı Özcan 6’lı masaya süre verdi

Bolu Şehremini Tanju Özcan, Karabük’te BRTV Umumi Heyet Başkanı Mehmet Çetinkaya’nın sorularını cevapladı. Kendisinin Reisicumhur adayı olacak özgüvene ve başarı öyküsüne cemaat olduğunu belirten Özcan, girdiği akıbet 5 seçimin hepsini kazandığını vurguladı.

KENDİSİNİ 3 İSİMLE DA KIYASLADI

Kılıçdaroğlu’nun “sükse öyküsü” vurgusunu hatırlatan Özcan, “Kimi Vakit ‘başarı öyküsü’ diyor evet Umumi Başkanımız, muvaffakiyet öyküsüyse bu köle var. Izzet tecrübesi ise 8 yıl mebusluk yaptık tığ. Ego 1991’dahi üniversiteye girerken, Türkiye’nin kızıl çocuklarından biriydim. Her soy puan türünde önceki 500’e girmiş insanlardan biriydim, yüksek lisansımı yapmışım. Kılıçdaroğlu’ndan henüz tahsilliyim, siyasi deneyimim onlardan az değil, Ekrem As ve Mansur Komutan’den da elan şeyim, yani ego illet yönetemeyeceğim bu ülkeyi? Bu kadar gravite altında Bolu Belediyesini yönetiyorsam, alıp buraya getirdiysem Türkiye’yi niye yönetemeyeyim? Bir özgüven eksikliği var bizim buraların insanında. Mansur Bey’i çokça severim, çok kurnaz bire bir adam, haddinden fazla mebzul yönetir ama soruyorum Mansur Koca’in bana bakarak fazlalığı nedir? Ego Ankara, o İstanbul ahbaplık mezunu, o Beypazarı Şehremaneti Başkanlığı yapmış, ben 8 yıl milletvekilliği yapmışım. Ego milletvekiliyken Ekrem Bey kaymakamlık başkanıydı, Beylikdüzü ilçe başkanıydı. Bizim 10 yıl geçmiş bulunduğumuz görevlerdeydi. Ben milletvekiliyken Beylikdüzü Belediye Başkanı oldu. Amma çokça kudretli benzeri kayırıcı” dedi.

6’LI MASAYA DİLEKÇE YAZACAK

“6’lı masanın cumhur reisi kim olacak?” sorusuna Özcan, “Bilmiyorum. Amma, ‘sen seçme tarihini açıkla tıpkı hafta içerisinde adayımızı açıklarız’ demişlerdi. Açıklamazlarsa 2-3 güne kadar 6’lı masaya aynı dilekçe yazıp ‘Ben aday almak istiyorum’ diyebilirim bilfarz. Gerçekte ben bu dilekçeyi sebep yazmıyorum? Aklıma geldi, ferda yazayım ben, intihap tarihi dahi galiba oldu” diye cevap verdi.

“6’lı masaya mı başvuracaksınız?” soruna bile Özcan, “‘Biz belirleyeceğiz’ diyorlar hangi yapayım? Tıpkı deneyeyim şansımı” dedi. Çetinkaya’nın “Ihtimal eksantrik aynı namzet dahi sokak” demesi konusunda Özcan, “Ekrem Satış müracaat edecek mi, etmeyecek mi ona da bir sorayım” ifadesini kullandı.

Share: