Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan Açıklaması

Afyonkarahisar’da Okçular Vakfı marifetiyle düzenlenen Malazgirt’ten Kocatepe’ye Zaferin İzinde Programı matbuat toplantısında konuşan Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, “Nazik Taarruzla ilgilendiren adına o dolaşma 100 sene evvel Yunan arkasına mağrip ittifakını alarak bu topraklardaki emellerini gerçekleştirmek istedi. Hamd olsun liyakatsiz oldu. Amma bu emellerinden vazgeçmediklerini haddinden fazla şükür ki hatırlatıyorlar” dedi.

Afyonkarahisar’da Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçuluk Vakfı tarafından düzenlenen Malazgirt’ten Kocatepe’ye Zaferin İzinde Okçuluk Müsabakaları gerçekleştirildi. Etkinliğin ikinci gününde düzenlenen basın toplantısında Okçular Vakfı Genel Başkanı Haydar Yüksek Yıldız’ın açılış konuşmasının peşi sıra protokol üyeleri birer danışma yaptı.

Daha sonraları Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Malazgirt ile Şişman Taarruzun yıldönümünün bire bir güne denk gelmesinin ibret niteliğinde olduğunu belirterek, “Bu toprakları tığ Malazgirt’te yurt yaptık ve 851 sene bilahare buna kastedenlerin oylumlu girişimlerinden benzeri tanesine tanık olduk. Yani 851 sene sonradan biz o iradeyi baştan göstererek, o Malazgirt ruhunu yeniden tecil etmek üzere bu toprakları bizden almak isteyenleri aynı defa henüz püskürttük. ve Balaban Atak bu püskürtmelerinden arz şişman, arz sonuncularından tıpkısı tanesi. Tığ Malazgirt’i 5 yıldır hep ülkeye haykırırken, baştan hatırlatmaya çalışırken daha geniş anlamda anlaşılmasına gayret gösterirken tamda o Balaban Taarruz ruhunun etkin kalması amacıyla bunu yapıyoruz. Gine kısaca 800 sene İspanya toprakları İspanya, Portekiz’e İber yarımadasında Müslümanlar hükmetmiş. Çokta ati benzeri medeniyet kurmuşlar. Bilimde, fende, teknolojide, edebiyatta iri amal yapan büyük uygarlık kurmuşlar. Ama 800 sene bilahare yegâne kalmayıncaya büyüklüğünde balaban benzeri acul Avrupalılar oradaki Müslümanları kazımaya çalıştılar kim 800 yıl bilahare İber yarımadasında çabucak bazı mimari eserden apayrı bire bir şeyden bahsedemiyoruz” dedi.

“Bu topraklarda gözü olanların emellerinden vazgeçeceklerini asla düşünmemeliyiz”

Bu topraklarda gözü olanların emellerinden asla vazgeçmeyeceğini hatırlatan Erdoğan, “Gençlerimize şunu uyarmak istiyorum, şunu yayımlamak istiyorum; pekâlâ ki Iri Hücum muvaffakiyetli olmasaydı bu toprakları bizden almaya kastedenler kalburüstü olacaktı. Bu topraklarda gözü olanların emellerinden vazgeçeceklerini asla düşünmemeliyiz. O dönme 100 yıl geçmiş Yunan arkasına mağrip ittifakını alarak bu topraklardaki emellerini akdetmek istedi. Hamdolsun rate oldu. Ama bu emellerinden vazgeçmediklerini haddinden fazla şükür kim hatırlatıyorlar, çok şükür ki yeniden kamuoyunda izlem edebiliyoruz. Onun üzere bu tevafukla, bu mesajı kamuoyuna baştan uyarmak istiyoruz. Malazgirt’in 951 yıldönümünü anarken, Alparslan’ı gençlerimize anlatırken bağımlı kim 1922 26 Ağustos Kocatepe’den başlayan Nazik Taarruzunda ne büyüklüğünde angajmanlı, ne kadar aynı birinden ayrılmaz iki tarihin dönüm noktası olduğunu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve cebe arkadaşlarını, onlarla bu arada cephede kahramanlıklar sergileyen o kahramanları hatırlatacağız” diyerek konuştu.

Programda Bilal Erdoğan ve protokol üyeleri vasıtasıyla ok atılmasının arkası sıra okçuluk müsabakalarında dereceye giren çocuklara kupaları ve ödülleri verildi.

Programa Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Şehremini Mehmet Ağabey, Afyonkarahisar milletvekilleri Veysel Eroğlu, Yüce Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Mehmet Taytak, SELIM Parti İl Başkan Vekili Selcen Hıdıroğlu, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı Umumi Başkanı Haydar Ulvi Felek katıldı. – AFYONKARAHİSAR

Share: