Hatay’dan Başlayan Transanatolıa Yarışı İkinci Gününde

EXPO Antakya alanında 20 Ağustos günü başlayan ve dünyanın arz dokuz canlı rally raid yarışlarından biri olan TransAnatolia ikinci gününe girdi.

Türkiye Makine Sporları Federasyonu (TOSFED) ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Ihya Ajansı’nın (TGA) destekleriyle planlı TransAnatolia’nın seramonik startı, Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Kavga, TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar ve TransAnatolia Sportif Direktörü Orhan Çelen tarafından verildi. Yarışmaya; motor, quad, SSV, makine ve kamyon kategorilerinde 56 rally ve 28 raid doğmak için toplanmış 84 konkur ara bulucu ve 115 müsabık katılıyor.

Hatay EXPO alanından sunulan start öncesi konuşan Başbuğ Uğraş, “TransAnatolia Rally Raid yarışı bu sene ilklerin, enlerin ve tarihte dünyanın yer büyük ikinci şehri olan Hatay’ımızda başladı. İlk tarımın yapıldığı, ilk buğdayın ehlileştirildiği, ilk zeytinin sofra ile buluştuğu tarihin kültürün ve medeniyetin fışkırdığı bire bir kent burası. 12’ncisi düzenlenen uluslararası benzeri organizasyona hakeza hususi aynı yerde, artımlı Hatay topraklarında eş sahipliği yapmaktan ekolojik ortam çokça mutluyuz. Sporcularımıza şimdiden kazasız belasız benzeri konkur olmasını diliyorum” dedi.

TransAnatolia Genel Koordinatörü Büyükpınar ise “TransAnatolia Rally Raid organizasyonu ile 12’nci yılımızda evcil ve ecnebi katılımcılarımızla hazırladığımız önemli rotada unutulmaz tıpkı repertuvar arz etmek amacıyla toplandık. 84 miftah ile macera meşbu bir yolculuğa çıktık ve tarihin tozlu sayfalarında, geçmişe seyahat yapacağız” diyerek konuştu.

Hatay’dan başlayan konkur; Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Kayseri, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Sazak, Karaman, Aksaray, Konya ve Ankara illerinden geçilerek 27 Ağustos’ta Eskişehir’de sona erecek.



Share: