Antalya’da 4 bin 569 dilenciden 941’i yabancı daha çok

ANTALYA’de dilenciliğin engellenmesi için polis ekiplerinin bu sene yaptığı çalışmalarda, 941’i yabancı tabiiyetli, 4 bin 569 çekici üzerine muamele yapıldı. Zabıta operasyonunda yakalanan iki sürükleyici kadından biri, saatler öncesinde namına ukubet kesildiğini belirterek, gazetecilerin kamerasını görünce de “Ünlü olacağız gel” diyerek arkadaşını yanına çağırdı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin polis ekipleri, 1 Eş- 11 Ağustos tarihleri beyninde insan ve komütatör yoğunluğunun olduğu cadde ve kavşaklar ile turistik bölgelerde ruh sömürüsü yaparak kazanç sağlayan 4 bin 569 çekici için prosedür yaptı. 129 dilencinin üzerinden çıkan 7 bin 374 liraya komisyon kararıyla umum konuldu. Yakalanan dilencilerden 717’sine Kabahatler Kanunu’na bakarak toplam 198 bin 609 teklik ceza uygulandı. Yakalananların sonrasında bile dilencilik yapmaması için çalışmalar gerçekleştirildi. Dilencilerden 941’inin ecnebi uyruklu olduğu tespit edildi.

ÖNÜNDE MÜZELIK EKMEKLE DİLENMEZabıtanın sivil ve resmi ekiplerle yaptığı denetimde Muratpaşa Camisi’nin duvarına oturan önündeki poşette küflü ekmekler kâin çekici dikkati çekti. Bu dilenciye bazen eşhas dünyalık, bazıları de araç verdi.Bir bambaşka sürükleyici ise tramvay durağında gişede tam bekleyenlerden mal alırken yakalandı. Kendisini zabıtanın görmediğini düşünen cerrar, ceza yememek üzere “10 liralık param var. Demincek geldim, dilenmiyorum. Dükkana gideceğim” dedi. Polis dahi 10 lirayı kadından aldığını belirttiği dilenci üzerine kanuncu işlem uyguladı.’MEŞHUR OLACAĞIZ’

Turist yoğunluğunun yanında çokça sayıda kafe ve iş merkezinin bulunduğu Kazım Özalp Caddesi’nde dilenen iki kadından biri, yakalandıktan sonra zabıtaya “Esbak akşam ezanı bile beni yakaladınız, ukubet kestiniz” dedi. Karı kendisini görüntüleyen gazetecilere ise “Anılmış mu olacağız?” dedikten bilahare beraberindeki arkadaşını “Ünlü olacağız, bak gel” diye yanına çağırdı. Ekipler, namaz saatlerinde cami çıkışında dilenen tıpkısı kadını bile yakaladı. Zabıta, bu dilenciler için üstelik yasalı işlem gerçekleştirdi.



Share: