Balıkçılar yanan geminin mürettebatını istirdat anlarını anlattı

Balıkçılar yanan geminin mürettebatını istirdat anlarını anlattı

SİNOP – Sinop’ta yanan kuru şilep mürettebatını kurtaran balıkçılar, o anları anlattı.

Sinop’ta 20 Açıklık Salı akşamı 20.30 saatlerinde meydana gelen gemi yangınında 16 mürettebat sıhhatli yerine kurtarıldı. Kaybolma olan benzeri kişinin taharri çalışmaları bitmeme ediyor. Sefine yangını sonrası arama ve istirdat çalışmalarına destekte kâin balıkçı gemisi kaptanı Mahmut Ertuğral o anları anlattı.

“Esrar boğuyordu bizi”

Olay anını anlatan gemi kaptanı Mahmut Ertuğral, “Ben yangına de müdahale etmeyi planladım. Ancak bizim geminin peş tarafında ağlarımız var. Benim onu biricik tıpkı alevde söndürmem olanaklı değil. Meşgul zehir denize dökmem lazım kim onları kurtarayım. O birlikte maddesel olarak bayağı bir etki. Onu üstelik yapamazdık. Aldığımız serencam personel ‘gemide kimesne yok’ deyince tığ da dedik arz azından onları aldık. Ayrımsız da dalavere dahi olunca yardımcı botu da indirdik. Normalde geminin tevakkuf pozisyonunda ego ona yanaşamazdım. 3 tane anne makine 2 kesim de benzeri başta bire bir da kayırıcı bölümde ekstra makineler var. Onları istediğimiz pozisyonda tutabiliyoruz. O şişman bire bir avantaj oldu. Bir dahi gerçekten botu indirince tığ dumana maruz kalmayalım diye gemiyi çevirdik. Yoksa duman boğuyordu bizi. Bizim birlikte müdahale edememe şansımız vardı. Amma önceki gemiyi çevirdik kim yaman zıt tarafa gitsin diye niteleyerek. Biz oraya gittiğimizde mürettebat sıradan dumana maruz kalmıştı” dedi.

Vali teşekkür etti

Sinop İskelesinde gemi kaptanı Mahmut Ertuğral ve gemi mürettebatını musahabe fail Vali Karaömeroğlu ise “20 Ara gecesi Sinop açıklarında yaşadığımız sefine yangını hadisesinde güvertedeki mürettebatını kurtaran kaptanımıza bire bir teşekkür ziyareti yaptık. ‘Kazım Kobya’ isimli gemimiz o akşam ezanı güverteden tahliye operasyonunu gerçekleştirdi. Mahmut reise ve hep koşuntu arkadaşlarına teşekkürname için bugün buradayız. Ben başta Mahmut kabadayı doğmak üzere onun şahsında zaman sefine personeline teşekkürlerimi sunuyorum. Allah tıpkı daha hakeza ilçe ve engebe vermesin inşallah. Şuan 6 emanet taburcu oldu. Geri küsurat 10 sevimli birlikte iklim dışındaki acılı merkezi olan hastanelere gönderdik. Orada tedavileri devam ediyor. Zayi kaptanı taharri istirdat çalışmalarımız anında devam ediyor. Debi Samsun tarafında olduğu üzere yoğunlukla orada arıyoruz. Oraya akıllıcasına sürüklendiğini değerlendiriyoruz. Tekrar o şeb zaman balıkta olduğu için aramızda sıfır SÜRSAN-21 gemimiz de denizden 13 kişiyi toplamıştı. Ego onlara üstelik teşekkürname ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Share: