Balıkesir’de simit 5 lira oldu

Balıkesir Fırıncılar ve Unlu Mamuller İmalatçıları Odası’nın aldığı karar doğrultusunda düğürcük fiyatlarına güncelleme yapıldı. Daha öncel 100 gramlık düğürcük 4.00 liradan satılırken, alınan değişmeyen sonrasında gramajı tıpkı kalarak fiyatı 5 liraya yükseltildi.

Kalan girdi maliyetlerinin yükselmesinin peşi sıra Balıkesir Fırıncılar ve Unlu Mamuller İmalatçıları Odası harekete geçti. Simit imalatında beğenilen un, susam, sıvı ve kalpsiz yağ fiyatlarının akıbet günlerde artması üstüne görüş yönetimi düğürcük fiyatında güncellemeye gitti.

“Kalan girdi maliyetleri esnafı sıkıntıya soktu”

Göz başkanı Niyazi Bronz küsurat girdi maliyetleri sonrasında düğürcük ve unlu meful üreticilerinin sıkıntıya girdiğini belirterek, alınan kararlı düğürcük fiyatında 1 liralık güncellemeye gittiklerini söyledi. Bronz, “Akıbet dönemde mevrut denk artışlarıyla gelişigüzel un, yağ ve iş fiyatları artım gösterdi. Esnafımız ürettiği simitten mal kazanamaz duruma geldi. Bu nedenle aldığımız karar doğrultusunda simit fiyatlarını 1 lira artışla güncelledik” diyerek konuştu – BALIKESİR

Share: