Başbuğ Savaş, Antakyalı Hemşehrileriyle Benzeri Araya Geldi

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, Antakya’dahi hemşehrileri ile tıpkısı araya geldi.

Karlısu, Gülderen, Hacı Ömer Alpagot, Gazi, Esentepe ve Yaylacık mahalleleri sakinleri ile mülaki Başkan Uğraş, yurttaşların ihtiyaçlarını durumunda tayin ederek talepleri dinledi. Cenk’a mahalle ziyaretlerinde; CHP Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir, CHP Antakya İlçe Başkanı Beklenti Kutlu, belediye sedir üyeleri ve CHP yöneticileri zevcelik etti. 50 yurttaşın ise CHP’ye üyelikleri gerçekleştirildi.

Uğraş, ziyareti sırasında Gülderen ve Esentepe mahallelerinde otopark açılışı bile yaptı. Esentepe Martir Üsteğmen Mehmet Mualla Demirbüken Parkı’nın açılışında konuşan Cenk, “Hatayımıza yüzlerce dönüm yeşil düzlük yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Seçkin yaştan insanımızın bu parklara gelip dirlik içre zaman geçirmesi amacıyla bunları yapıyoruz. Gördüğünüz seçkin park seçme sefer Büyükşehir’e ilgili değil, Antakya’de 14 metrenin üstündeki yollar bizim, gerisi Antakya Belediyesi’hangi ilişkin. 15 ilçemiz var herkesin baskı alanı var. Büyükşehir sıklet alanlarına cemaat çıkıyor” sözleriyle parkın bölüt yavuz olması temennisinde bulundu.

Hacı Ömer Alpagot Mahallesi sakinleri ile ayrımsız araya mevrut Cenk, şunları söyledi:

“BİZİM İÇİN YALNIZCA İYİ-KIRICI AYRIMI VAR”

” Türkiye’üstelik imdi Alevi-Sünni, sağlıklı-sol, Türk-Kürt ayrımından bizi yordular. Bizim amacıyla yalnızca mebzul-çiğlik ayrımı var. Tıpkı partiyi sancımak, benzeri politik görüşe ilişik koyulmak ayrıksı bire bir öz. Imdi iyi insanların egemen olduğu ve herkesin bayrağımız altında hemhal olacağı, angajman ve bütünlük içinde olacağı aynı talih olmamız lazım. Beni, ‘Suriye bayrağı dikecek’ diyerek zeval altında tasarruf etmek isteyenler şu anda maatteessüf bayrağımızın yanmasına göz yumuyor. Nerden nereye gidiyoruz. Elan üstelik kötüye gitmemek üzere bizim önlem almamız lazım. 21 yıllık deneyim yeter.

“İDEOLOJİK SAPLANTILARI BİR KENARA BIRAKMAK ZORUNDAYIZ”

CHP’ye geldim, benim ne salat kılmama karışıyorlar, ne camiye gitmeme, ne oruç tutmama ne bile alt bölüm yapmadan Hatay’a bakım yapmama karışıyorlar. Tığ Çanakkale’üstelik üstelik Dumlupınar’dahi birlikte Sakarya’bile üstelik Anafartalar’de da omuz omuza uğraş ettik. Şehit olduk, kucak koyuna yattık. Savaşa giderken on paralık kimesne kimsenin Çerkez olduğuna bakmadı Kürt, Zenci, Türk, Alevi, Sünni olduğuna bakmadı. Bu ayrımı bitirmek zorundayız. Bu ayrımı bitirirken büyüklerimize çokça hisse senedi düşüyor çünkü onlar tarihin süzgecinde haddinden fazla molekül gördüler. Bizim daha çok Türkiye’üstelik çocuklarımızın geleceği amacıyla benzeri bütün halinde bu işe kelle koymamız lazım. Ulus İttifakı’nın altı pasaj partisinden benzeri tanesi Atatürk’e ve bayrağa soldan bakıyor, 5 tanesi sağdan bakıyor. Çıktı söylemek kim ideolojik saplantıları benzeri kenara bırakıp Türkiye amacıyla mefkûre neyse onu yarmak geçişsiz.

Ego erk partisinde üstelik Hatay’ın seçkin noktasına fiyat ve adaletli bakıyordum, Cumhuriyet Ahali Partisi’nde de denk ve adil bakıyorum. Hatay’ın 593 mahallesinde 20 yıllık iktidarın yaptığından çokça daha aşkın sekiz yılda Büyükşehir Belediyesi olarak yaptık. Kendi ideolojimizi tıpkı tarafa bırakıyoruz. Hatay’ın ideali neyse ona bakarak denk ve adaletli ayrımsız şekilde hizmet ediyoruz.”

Yaylacık’ta davul zurna ile karşılanan Çekişme, karye meydanında toplanan halka şöyle seslendi:

“BU KÖYDEN HİÇ GÖRÜŞ ALMADAN HİZMET YAPTIM, GÖZÜ KAPALI HİZMET EDİYORUZ”

“Sekiz yıldır Büyükşehir Başkanlığı yapıyoruz. Güzel ayrımsız asfalt el yaptık, taş cidar yaptık, 8 bin metrekare parke döşedik. 21’nci yılda hükümetten aldığınız hizmete tıpkısı bakın aynı birlikte benimkine bakın. Hatay’ın okullarının ve camilerimizin bakımını tığ yapıyoruz. Tığ yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Ben bu köyden on paralık fikir almadan yaptım hizmeti. Bu köylere tereddütsüz hizmet ediyoruz. Siz buradaki hep politik partilere düşünce verebilirsiniz. Amma tıpkı el üstelik bu ittifakı deneyin. Bu aksiyon vicdan işi” dedi.



Share: