Doktor koşa çoğu ant ameliyatlara birlikte giriyor

Samsun’bile tıpkısı hastanede yanında odalarda görev eden kulak büyüklenme derbent uzmanı çift, çoğu zaman ameliyatlara alay malay giriyor.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden 1999 yılında mezun olan Yeğin Fethallah (48) ve Trabzon Karadeniz Ustalık Üniversitesi Tababet Fakültesini 2000 yılında bitiren Sevgili Ateş Parçası Fethallah’ın (44) yolları İstanbul Fatih Padişah Mehmet Hastanesinde asistanlık yaptıkları dönemde kesişti.

Bir müddet sonra hayatını birleştiren ve iki çocukları olan koşa, Samsun Gazi Celal Hastanesinde 16 yıldır alay malay fariza yapıyor.

Hastanenin poliklinik bölümünde müşterek muayenehaneleri kâin hekim çift, hastanede de evde de birbirlerine bindi oluyor. Çift, çoğu ant ameliyatlara alay malay giriyor.

“Birbirimize korumak yürek hissi veriyor.”

Cerrah hekim Yeğin Fethallah, AA muhabirine, 23 yıldır mesleğini isteyerek yaptığını söyledi.

Eşiyle staj dönemlerinden bugüne birlikte çalıştıklarını anlatan Fethallah, “Zor tıpkı iz icra ediyoruz. Dokunaklı tıpkısı mücahede ortamımız var. İki kulak kibir argıt hekimi namına burada birbirimize destek oluyoruz. Ameliyatlara gerektiği devir birlikte giriyoruz. Düşünüm alışverişi ve planlama konusunda birbirimize bindi oluyoruz.” dedi.

Uzun yıllar birlikte faaliyet düzenine alıştıklarını vurgulayan Fethallah, şunları söyledi:

“Birbirimize gerekseme duyuyoruz. Hem bizim amacıyla hem hastalar için hayır oluyor. Beraber, beraberinde çalışıyor kalkmak, birbirimize korumak cüret hissi veriyor. Ameliyata girerken yanınızda haddinden fazla güvendiğiniz tıpkısı hekimin, tıpkısı zamanda eşinizin olması sunu özellikle hamaset veriyor. O ameliyata henüz rahat giriyorsunuz. Bu de sonuçlara etki ediyor. Birbirimize desteğimiz devam ediyor.”

İki kız çocuklarının olduğunu dile getiren Fethallah, benzeri desteğin evde de sürdüğünü, birçok konuda eşiyle fariza dağılımı yaptıklarını belirtti.

“Hastalar de bundan gayet memnun”

Cerrah doktor Sevgili Yordamlı Fethallah dahi eşiyle çalışmaktan bahtiyarlık duyduğunu söyledi.

Meslekte 22. yılını doldurduğunu, eşi ile çalışmanın her ahit avantajlarını yaşadığını tabir eden Fethallah, “Birbirimize destek olmamız, gelişigüzel çalışmamız benim üzere rahat ve cüret verici oluyor. Eşimin yanımda olması bana bütün cüret veriyor.” diye niteleyerek konuştu.

Hastaların de bu durumdan memnun olduğunu anlatım eden Fethallah, şunları kaydetti:

“Hastalar bile sıradan demet gösteriyor. ‘Eşiniz mi? Birlikte mi çalışıyorsunuz? Birlikte mi ameliyatlara giriyorsunuz?’ kabil… Bazen ameliyatlara birlikte girebiliyoruz. Normalde değişik fertler yerine çalışıyoruz amma spesifik durumlarda hastalarımızı birlikte otama edebiliyoruz. Hastalar bile bundan gayet mutlu. Alıştılar. 16 yıldır burada olunca onların de beraberliğimiz ve evliliğimiz üzerine bilgileri var.”

Asistanlık sürecinde geçmiş ameliyatlarını üstelik birlikte yaptıklarını belirten Fethallah, eşinin tecrübelerinden yararlandığını, aynı birlikteliğin evde de sürdüğünü, yaptıkları iş bölümüyle birbirlerine evde bile bindi olduklarını sözlerine ekledi.



Share: