Beykoz’da Yıkım Bugün birlikte Sürdü. Mahalleli: “Birilerinin Bu Olaya ‘Dur’ Demesi Geçişsiz”

Malumat: ÇAĞATAN AKYOL – Kamera: YOKLUK KARABAYIR

İstanbul’dahi AKP’li Beykoz Belediyesi, mahkemenin yürütmeyi tevkif kararına karşın Tokatköy Mahallesi’ndeki evleri kentsel tahavvül kapsamında yıkmaya devam etti. Mahalleli Elif Polat, yetkililere seslenerek, “Birilerinin bu olaya ‘dur’ demesi geçişsiz” dedi.

AKP’li Beykoz Belediyesi’nin yıkım ekipleri, Tokatköy Mahallesi’ndeki evleri kentsel tahavvül kapsamında benzetmek üzere geçmiş zaman mahalleye girmişti. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını gerekçe göstererek yıkıma engel olmaya müteharrik mahalleli, sokaklara barikatlar kurmuştu. Bunun konusunda acar bilek ekipleri, mahalleliye biber gazıyla müdahale etmişti. Mahalleli ile polis güçleri ortada yaşanan patırtı sonucunda çok sayıda yaşama gözaltına alınmıştı.

“ZULMEDEREK ÇIKARTMAK OLANAKSIZ”

Mahallede katabolizma çalışmaları bugün bile sürdü. Boşaltılan evler yıkılırken; evlerini boşaltma etmeyen yurttaşlar üstelik evlerin uğrunda kat tuttu. Mahalleli Elif Çelik, dönüşümün zorla olmaması ve dilek rızası ile yapılması gerektiğini söyledi. “İmza verip çıkma insanlar kabil ama istemeyeni zulmederek çıkartmak diye niteleyerek bire bir şey olanaksız” diyen Çelik, bunun eş haklarına muhalif olduğunu dile getirdi. Yetkililere da seslenen Polat, “Birilerinin bu olaya ‘dur’ demesi geçişsiz” çağrısı yaptı.

“BİR KESIM TILSIM ALMADAN YIKIMA GELİYORSUNUZ”

Yurttaşlardan birisi birlikte bir lüp yıkımı sürerken barikat kuran enerjik bilek ekiplerine, “Bu vatandaşa bu eziyet yapılmaz. Lütfen duygulu olalım bundan sonra” diye niteleyerek seslendi. “Tek mi mutekit insanlar namevcut” diyerek soran vatandaş, “Vicdanınız sızlasın biraz. Seçme yapı amacıyla taş pamuğu raporu dedik. Katabolizma amacıyla cevaz istedik. tek önlem almadan yıkıma geliyorsunuz” diye niteleyerek konuştu.

“NEREDE BU MEHABET”

Eksantrik benzeri vatandaş üstelik “Milleti zehirliyorlar burada. Hakeza bire bir yasa, adalet var mı? Nerede bu ünsiyet, nerede bu kanun, nerede bu şevket” diye niteleyerek başkaldırma etti.

BAZI KÜMES HAYVANLARI ENKAZIN ALTINDA KALDI

Öte yandan, ayrımsız yurttaş, yıkılan evlerinin altında hayvanlarının (kümes hayvanları) kaldığını söyledi. Vatandaş, molozların altında öldürme olan 6 hayvan çıkardıklarını öne sürdü. Bazıları de canını yumruk kurtardığını belirtti.



Share: