Bilecik’te belirtik yaşam duygudaşlık yürüyüşü gerçekleştirildi

Bilecik Şehir Konseyi, Bilecik Belediyesi, Bilecik Berrak Yarınlar Derneği Bilecik Engelsizim Hayat ve Teavün Derneği işbirliğinde ‘Celi Yaşam Empati Yürüyüşü’ yapıldı.

Şehitler Parkı’nda benzeri araya mevrut diyar protokolü ve sivil topluluk kuruluşu temsilcileri, parktan Cumhuriyet Altını meydanına akıllıcasına tutum gerçekleştirdi. Empati yürüyüşüne Şehremaneti Başkan Yardımcıları Hüseyin Şans, Ahmet Gürses, Melih Tüfekçi, Şehir Konseyi Başkanı Seyfi Özgen, siyasi parti yönetici ve temsilcileri, sivil cemiyet kuruluşu ve dernek temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşü gözleri sadık işleyen Belediye Komutan Yardımcısı Melih Tüfekçi, düzenlenen programın empati kurmada eke olduğunu belirterek, “Tığ birlikte gözlerimizi kapatıp yürüdük. Ayrı Ayrı aynı deneyim oldu. Gözleri kapatıp, bastonu gidermek siftinlik nazik tıpkısı empati oldu. Katılanlara de haddinden fazla teşekkürname ediyorum” dedi.

Kimi göz bandı taktı bazı tekerli sandalyeye bindi

Günün mana ve önemini hazfetmek üzere gerçekleştirilen yürüyüşte, birtakım katılımcılar ayn bandıyla gözlerini kapatarak yürüdü, kimi tekerlekli sandalye ile muvasala yaptı.

Cumhuriyet Meydanında şehitlerimiz üzere saygı duruşu daha sonradan İstiklal marşının okunmasıyla bitmeme fail programda konuşan Bilecik Degaje Yarınlar Derneği Başkanı Aslıhan Yanardağ, yürüyüşe katılanlara teşekkür etti. – BİLECİK

Share: