Bilecik’te “Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme” projesinin değerlendirme toplantısı yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Terbiye Bakanlığı teşrikimesai ile ve düzenlenen Türkiye’nin arz iri ast yapı organizasyonu olan “Sportif Kabiliyet Taraması ve Spora Manipülasyon” projesinin istimara toplantısı Bilecik Cahillik Merkezi’nde yapıldı.

Toplantıda istatistiksel verilerin paylaşılmasının ardından yıpranmamış çağ taramaları amacıyla planlama yapıldı. Taramalar, merkez ve ilçelerde genişlik gelişmemiş sürede başlayacak. Toplantı proje çerçevesinde fariza kayran antrenör ve beden eğitimi ve spor öğretmenlerine Bilgisizlik ve Spor Bakanlığı eliyle gönderilen malzemelerin takdim edilmesi ile sona erdi.

472 sportmen spora öğür olduğu anlaşıldı

2017 yılından beri çocukların sporla er tanıştırılması ve spora başlama yaşında olan yetenekli çocukların belirleme edilmesi amacıyla muteber projede, Bilecik’te hep 10 bin 108 öğrenci tarandı. Uygulanan 7 farklı testle motorik özellikleri ölçülen bin 297 sportmen testte kudretli oldu. 2017-2018 ve 2018-2019 yetişek ve talim döneminde taramaları güzeşte 149 sportmen branşlara yönlendirildi. 2019-2020, 2020-2021 ve 2021-2022 yılı eğitim ve talim döneminde yapılan taramalarda ise 472 sportmen spora menus bulunarak anne terbiye programlarına anahtar edildi. Yapılacak aleniyet testlerden bilahare temel yetişek düz sporcular branşlara yönlendirilecek.

“Sporcularımız ülkemizin ay engelsiz forması ile uluslararası platformlarda üstelik adım alıyor”

Eski dönem taramalarına ait istatistiksel verilerin paylaşıldığı toplantıda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, çocukların erken yaşta yeteneklerinin keşfedilmesinin Türk sporu adına ne büyüklüğünde eke olduğuna dikkat çekti. İl Müdürü Özdemir, “Ülkemizin 81 İlinde bitmeme fail proje, çaplı sporculara er yaşta ulaşabilmek adına makro ayrımsız garaz veriyor. Proje İlimizde 2017 yılından beri bitmeme ediyor ve bu çerçevede 22’si gelgel antrenörü, 21’i beden terbiyesi ve spor öğretmenleri girmek amacıyla toplamda 43 yabanlık aynı ekibimiz fariza yapıyor. Yeteneğin seçkin yerde olduğu bilinci ile devam eden çalışmalarda öncelikle ilimiz, bilahare dahi büyüklük sporumuzun kazanacağını düşünüyorum. Bilecik’te çaplı sporcular var. Sporcularımız imdi takkadak ulusal müsabakalarda değil ülkemizin kamer çıplak forması ile uluslararası platformlarda dahi evre alıyor. Eş çevirmek gerekirse dünyanın bildirme şişman ekol sporları organizasyonu olan Gymnasiade Oyunlarına iki sportmen gönderdik ve Dünya 3’üncülüğü başarısı elde ettik. Uluslararası olimpik branşlara Milli Takım forması ile katılan sporcularımız bizleri gururlandırıyor. Ekol sporlarında ise Türkiye Şampiyonları çıkartıyoruz. Bütün bu başarıları Bilecikli sporcular gerçekleştirdi. Bu yüzden bu projenin ne büyüklüğünde şanlı olduğunu görebiliyoruz. Proje çerçevede ulaşılacak çaplı sporcular ile bu başarının daha dahi artacağına inanıyorum ve eskimemiş ahit taramalarında fariza matlup çalıştırıcı ve beden terbiyesi ve spor öğretmenlerimize başarılar diliyorum” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir ve Milli Eğitim Bilimi İl Müdürü Mustafa Sami Akyol başkanlığında planlı toplanıya, projede vazifeli bölüm müdürleri, beden eğitimi ve spor öğretmenleri, antrenörler ve sportif yorum birimi personelleri katıldı. – BİLECİK

Share: