Çalışarak 3 bala büyüten kadın girişimci mesleğinde 19 yılı geride bıraktı

Çalışarak 3 çocuk büyüten avrat müteşebbis mesleğinde 19 yılı geride bıraktı

BAYBURT Bayburt’ta tüvana ve gitgide zat terzilik, şaibe, piko atölyesini açan Güngör Köse tıpkısı hevesle başladığı işinde 19 yılı geride bıraktı.

19 yıl evvel kadınların ekonomide çokça bir iki söz sahibi olduğunu vurgulayan Köse, bugünlerde müteharrik, kişi ayakları üzerinde duran ve ekonomik özgürlüğünü nail kadınları görünce gururlandığını, bahtiyar olduğunu söyledi. Bugünlerde 30 yaşında olan oğlu Yusuf Köse’nin küçükken “anne çalışmak şaibe değil, yapabilirsin, sen başarırsın” demesi üstüne familya ekonomisine ulama sağlamak için hevesle giriştiği işinde 20 yıla yavaş yavaş yaklaşan Köse, “Allah mevcudiyet verdikçe işime devam edeceğim, işimi seviyorum ayrımsız dönem atölyeye gelmediğimde boşluğa düşmüş üzere hissediyorum, 19 yıldır çalışan bir kadın kendisine avareleşmek bana göre değil” dedi.

Yorgan sırıma, terzilik, şeytanlık, terzilik kadar işlerin beraberinde serencam zamanlarda bile ağırbaşlılık, baldır, boncuk işine nikbet saldığını kaydeden Köse, çalışmayı sevdiğini, boş vakitlerini üstelik sorumluluk yaparak değerlendirdiğini sözlerine ekledi. Benzeri hevesle başladı, zat atölyesini kurdu, tek boş durmuyor, familya ekonomisine bindi oluyor

Fiilen, ayakları üstünde durarak iş yerini zat imkanlarıyla kurduğunu bildiren Köse, “İş yerimi zat elimle kurdum, ayaklarım üzerine durarak, kendim çalışarak başardım. 3 çocuk büyüttüm ve çocuklarım bana engel olmadılar. Aile ekonomisine destek olmak amacıyla başladım ve işime bitmeme ediyorum. Burada dikiş dikiyorum, denktaş sırıyorum, evlenecek olan kızlarımızın çeyizlerini yapıyorum aklınıza gelebilecek bilcümle terzilik işlerini yapabiliyorum ve akşamları da eve gidince hiç boş durmuyorum. Ev ekonomisine tekrar katkıda gezmek için sorumluluk yapıyorum, benzeri nevi çocuklarıma bindi veriyorum” diye niteleyerek konuştu.

“Sıfırdan başladım, bu noktaya kadar gelebildim”

İşe başlamadan geçmiş gelişim hayatını zül ettiğini, sonrasında ise tıpkı hevesle işe başladığını ve nazik oğlunun da yıllar geçmiş kendisine verdiği destekle bugünlere geldiğini söyleyen Köse, “Ego bu işe başlarken çok merak süresince, istekle başladım. Çalışmak istiyordum, nazik oğlum bana bindi verdi anneciğim çalış, çalışmanın ayıbı olanaksız dedi ve ben çalışmaya başladım. Sıfırdan başladım, bu noktaya kadar geldim. 3 yavru yetiştirirken çocuklarımın hep seçme şeyini bastırmak zorunda kaldım, tabiatıyla eşim da destek oldu gelişigüzel yaptık” şeklinde konuştu.

“Bütün kadınlara çağırmak istiyorum ayaklarınız üstünde durun, çalışın”

Hemcinslerine, “çalışın, ayaklarınız üstünde durun, kazançlı özgürlüğünüzü elinize karşı” diye seslenen Köse, “Kadınlar imkan bulamıyor çalışamıyorlarsa on paralık yoktan esasen evde oturup takı yapsınlar, paralarını kazansınlar. Bilcümle kadınlara söyleyeceğim ayrımsız öz var, ayaklarınızın konusunda durun, çalışın. Dediğim kabil hiçbir molekül yapmıyorsanız bile evde oturup arz azından etki yapın, üretin. Kadınlar evde oturmasınlar, soylu erki özgürlüğünü kazansınlar” ifadelerini kullandı.

Share: