Bilgisizlik ve Spor Bakanlığı proje başlattı, öğrenci ve veliler hars köprüsü kurdu

Toyluk ve Spor Bakanlığı Yetişek Araştırı ve Eş Güdüm Genel Müdürlüğü vasıtasıyla gerçekleştirilen “Tığ Tıpkı Takımız” projesi çerçevesinde Batman ve İzmir’den eşleşen ortaokul çocukları velileri ile alay malay Batman’birlikte ağırlandı.

Cahillik ve Spor Bakanlığının 24 ilde eş zamanlı olarak hayata geçirdiği ‘Biz Bir Takımız’ projesi Batman’dahi birlikte başladı. İzmir’den gelen mektepli ve veliler Batman’ın tarihi ve katıksız güzelliklerini gezip lokal yemeklerinden tattı. Projenin umumi faaliyetleri karşı hikmet veren Proje Koordinatörü ve Deneyimsizlik Faaliyetleri Yazıhane Müdürü Mehmet Dikici, “Bilgisizlik ve Spor Bakanlığımızın yapmış olduğu ‘Tığ benzeri takımız projesi’ 14 hafta boyunca Batman ilimiz atılmak için toplamda 24 ilde bu proje gerçekleşti. beher ilde 44 mektepli ile bu proje gerçekleştirildi. 44 mektepli 14 hafta süresince eğitimlerini tamamladıktan bilahare ikinci etap olan Sazak ilinde eş kamp İzmir iliyle eşleştiğimiz ortak kamp gerçekleştirdik. Üçüncü basamağında ise biz, İzmir ekibini Batman’a davet ettik. Üç dönem süresince Malabadi Köprüsü, Hasankeyf’te Zeynel Eş Türbesi, müze, havza turuyla in yaşantılarını gezip gösterdik. Batman’ın anane ve göreneklerini onlara yaşattık. Mevrut misafirlerimizi yer mebzul şekilde ağırladığımızı düşünüyoruz. Bu projede emeği olan başta Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve cemi yetkililere teşekkürname ediyorum” dedi.

Proje çerçevesinde İzmir’den Batman’a mevrut öğrenci velisi Yücel Yücesoy ise “İzmir ilinden oğlumla alay malay katılıyorum. Batman’a evvel Diyarbakır’dan geldik ve Batman ekibindeki eğitmen arkadaşlarımız bizleri karşıladı. O andan itibaren gezimiz başladı. Buraların tarihi strüktürel zenginlikleri ve yerel zenginliklerini bizlere haddinden fazla iyicene aktardılar. Konuksever davranıp, lokal zenginlikler karşı çok ferah tanıtımlar yaptılar. Kendilerine çokça teşekkürname ediyorum” diye konuştu.

“Batman çokça dolgunca ayrımsız düzlük”

Proje çerçevesinde İzmir’den Batman’a gelen mektepli Hedef Yücesoy de, “İzmir’den katılıyorum babam ile birlikte. Batman’dahi tarihi yerleri gezdik. Batman çokça bereketli tıpkısı yer. Çok sevdim tarihi ve tabii güzellikleriyle haddinden fazla hoşumuza gitti. Bizi burada çok iyi ağırladılar. Ağırlayan herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“Bu projelerin devamını tekrar istiyoruz”

Proje çerçevesinde İzmir’den mevrut öğrenci velisi Aynur Ceylan, Batman’a ilk kez geldiğini tabir ederek, “Kızım ile gelişigüzel olmaktan çokça mutlu olduk. İyi kim bu projeye katılmışız. Batman’ın yemeklerini birlik bulduk ve çok beğendik. Eksiksiz bir şehir, gelip buraları görmemiz bizi çok bahtiyar etti. Bu projelerin devamını yine istiyoruz. Cahillik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. – BATMAN



Share: