Bire Bir yılda iki bacağını dahi kaybetti

Afyonkarahisar’üstelik anadan doğma cüce olun ve kemik erimesi hastalığı ile savaşım fail Ercan Kubaş’ın bundan 1 yıl önce sol bacağı, deminden üstelik salim bacağı kesilerek ağız ağıza tekerlekli sandalyeye mahküm oldu. Özlük kurduğu tiyatroda kendisini üzere engellilerin görüntü almasını sağlayan Kubaş, demin gine sahnelere dönebilmek amacıyla gerekli takma bacağın parasını biriktirmeye çalışıyor.

Doğuştan cüce yerine dünyaya gelen ve çocukluğundan buyana mızrap erimesi hastalığı ile üstelik uğraş eden Ercan Kubaş, eşi ve 2 çocuğu ile gelişigüzel kurdukları konuşma tiyatrosunda bahtiyar ongun yaşarken, mızrap erimesi nedeniyle 1 yıl evvel sol bacağı diz kapağının altından görünmek zorunda kaldı. Arkalama severlerin desteği ile aldığı protez bacak ile yeniden sahnelere dönen ve hayatını bitmeme ettiren Kubaş’ın geçtiğimiz ayda esen bacağı dizinden görünmek zorunda kaldı. Deminden tamamen tekerlekli sandalyeye mahkum kendisine yaşamaya başlayan Kubaş, 110 bin lira takma bacağın 65 bin lirasını bulup bacağına kavuşması amacıyla arkalama severlerden yine destek bekliyor.

Doğuştan cücelik ve mızrap erimesi ile savaşım ediyor

Doğuştan cücelik ve mızrap erimesi hastalığının olduğunu belirten Kubaş, “Sol bacağımı kurtara vâkıf olmak amacıyla 5 sene hastaneleri gezdim, ama olmadı. Güzeşte sene haziran ayında ampute ameliyatı adına sol bacağımı, 1 sene sonrada 45 aktarılma önce gine ampute ameliyatı namına sıhhatli ayağım kesildi. Elan evvel yürüyebiliyordum, gene engelliydim amma şu anki olduğum tekerli sandalyede bayağı sorumluluk çekiyorum. Zira kaldırımlar, rampalar bizlere göre değil” diye konuştu.

“Çocuklarımın elinden tutabilmem amacıyla protez bacağa ihtiyacım var”

2007’den buyana tiyatroyla uğraştığını ve öz konuşma tiyatrosunu kurduğunu tamlayan Kubaş, “Engeliler okulundan ayrıldıktan sonradan benzeri ağabeyimin vasıtasıyla tiyatroya girdim. 2009 yılına kadar tiyatroda oynadım. Engelliler adıyla tiyatrolar yapıyorlardı. Ben üstelik bunlardan sıyrılmak için 6 ay kabil ayrımsız terbiye aldım. 6 maaş eğitimin böylecene zat tiyatromu kurdum. 2011 yılından bu yana birlikte Ercan Kubaş Tekellüm Tiyatrosuyla bu arada eşim, ego, kızım dahi oynuyor ve ünlü aktörlerle bu arada tiyatrolarda yaşamımı bitmeme ettirmeye çalışıyorum. Güzeşte seneki sol ayağımın protezini zer büyüklerimin yardımıyla almıştım. Şuanda bile salim ayağımı alabilmem için 65 bin teklik ayrımsız servet açığım kaldı, değerli büyüklerimden destek bekliyorum. Toplanmış takma bacağım maliyeti 110 bin lira. Ayağa kalkabilmem, çocuklarımın elinden tutabilmem için, seyretme hayatına sahnelere yeniden dönebilmem amacıyla 110 bin teklik proteze ihtiyacım var” diyerek konuştu. – AFYONKARAHİSAR

Share: